23948sdkhjf

Stort uddannelsesprogram sikrer energioptimering

45 serviceteknikere skal gennem et omfattende efteruddannelsesprogram. Der kan spares energi i samme omfang som bygningsforbedringer og andre tekniske tiltag ved at serviceteknikerne bliver helt opdaterede.
Energirigtigt byggeri og grønne energiformer er selvfølgelig en måde at spare på energien. Men lige så vigtigt er det, at spare på energien i allerede eksisterende bygninger.

Derfor sætter Varde Kommune nu ind for at uddanne kommunens serviceteknikere til Service- og energioperatører. I deres daglige arbejde med varme, bygningsforbedringer, drift og meget andet i kommunen bygninger, sidder de med nøglen til en stor del af de energibesparelser, som kommunen kan indhente.

I løbet af to år skal 45 serviceteknikere gennemføre et uddannelsesforløb på KursusCenter Vest á syv moduler. Kursuscentret har i samarbejde med Team Byggeri og Ejendom i Varde Kommune tilrettelagt et forløb, som uddanner serviceteknikerne til at komme hele vejen omkring energiforbruget, lige fra valg af el- og vvs-komponenter over miljøtiltag i boliger til brug af energinøgletal og meget mere.

Samme besparelser som tekniske tiltag
Uden at sætte tal på, forventer Søren Rotbøl Jepsen, energirådgiver ved Varde Kommune og koordinerende på projektet, store fordele som følge af uddannelsen.

- Serviceteknikerne bliver bedre til at forebygge eventuelle sygdomme i bygningerne, hvilket er billigere end den fordyrende helbredelse. Derudover vil en teknisk bedre funderet serviceleder også være motivator for de øvrige brugere af bygningen. Der vil altid være tale om en individuel indsats, da den enkeltes arrangement er forskellig. Men alt i alt kan god energi og serviceledelse udløse besparelser i samme størrelsesorden som tekniske tiltag og bygningsændringer. Dertil kommer at indsatsen i flere tilfælde vil gøre indeklimaet bedre til glæde for de, som opholder sig i bygningerne til daglig, siger han.

De 45 teknikere går i gang med uddannelsen fordelt på tre hold til januar.

Flere kommuner har vist interesse for den nye service- & energioperatør uddannelse, og påtænker at følge det gode tiltag fra Varde kommune oplyser Kirsten Sinding fra KursusCenter Vest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11