23948sdkhjf

Arkitektbranchen tror på stigende eksport

De danske arkitektvirksomheder tabte lidt af terrænet i udlandet fra 2011 til 2012, men branchen øjner fremgang i de kommende år.
Mens ingeniørernes eksport steg markant fra 2011 til 2012, måtte arkitekterne se den samlede eksportomsætning falde fra 580 til 546 mio. kr. Det fremgår af den seneste eksportprofil, som er udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri.

Også entreprenørerne er gået tilbage, og samlet set er de tre faggruppers eksport faldet fra 21.491 til 20.966 mio. kr. Det svarer til 2,4 pct.

Trods tilbagegangen ligger arkitektbranchens internationale aktiviteter fortsat på et højt niveau i forhold til 2009 (409 mio. kr.) og 2010 (460 mio. kr.). Samtidig giver et stigende investeringsniveau på eksportmarkederne forhåbninger om, at branchen imødegår yderligere vækst i de kommende år:

- I forhold til tidligere er der i dag flere arkitektvirksomheder, der arbejder på udenlandske markeder, samt en tendens til, at flere virksomheder etablerer lokale datterselskaber i udlandet. Så derfor tror vi på stigende international omsætning og aktiviteter i årene fremover, siger Peter Theibel, international konsulent i Danske Arkitektvirksomheder.

Han peger samtidig på, at et stigende antal arkitektvirksomheder har etableret sig på vækstmarkeder længere væk fra Danmark. Det gør branchen mindre konjunkturfølsom over for udsving på de europæiske nærmarkeder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078