23948sdkhjf

Entreprenører efterlyser bedre rammevilkår

Projekteksporten faldt med 14,3 pct. i 2012. Dansk Byggeri efterlyser lige vilkår med konkurrenterne i udlandet.
- Entreprenørernes eksport af projekter er utrolig kompleks. Hvis danske virksomheder i stigende grad skal lykkes i konkurrencen, må der sikres gode rammevilkår, som tager højde for kompleksitet, mobilitet og fleksibilitet.

Henriette Thuen, afdelingschef i Dansk Byggeri, efterlyser bedre vilkår for entreprenørbranchen, som i 2012 måtte se projekteksporten falde fra 11.213 til 9.605 mio. kr. Det fremgår af den seneste eksportprofil, som er udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri.

- Vi ønsker en genindførelse af CIRR-renten, som øvrige OECD-lande tilbyder, for på den måde at have lige vilkår med vores konkurrenter fra de andre lande, siger Henriette Thuen.

Samlet set er de tre faggruppers eksport faldet fra 21.491 til 20.966 mio. kr. Eksport udgør dog fortsat omkring 40 procent af sektorens totale omsætning – og det er godt for beskæftigelsen i Danmark. Ifølge rapporten viser beregninger således, at et job skabt i den globale bygge- og anlægsvirksomhed skaber 1½ job i relaterede brancher i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078