23948sdkhjf

Danmarks bedste renovering er fundet

En historisk københavnerejendom, Ryesgade 30 A-C, blev torsdag aften belønnet med Renover Prisen 2013.
En tætpakket Mogens Dahl koncertsal i København dannede torsdag aften rammen om uddelingen af Renover Prisen 2013 – en pris stiftet af Realdania og GI for at styrke anerkendelsen af renovering.

Repræsentanter fra hele byggebranchen var mødt op til en festlig aften, der efter middag, underholdning og tale af klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard kunne afsløre, at Ryesgade 30 A-C, som den første i historien, kan kalde sig ”Danmarks bedste renovering”.

Fakta om projektet

Beliggenhed: Ryesgade 30 A-C, 2200 København N
Areal: 2.801 kvm.
Realiseret: 2012
Bygherre: Drost Fonden
Bygherrerådgiver: Arup & Hvidt
Arkitekt: Rönby.dk, Krydsrum Arkitekter
Ingeniør: Falkon Rådgivende Ingeniører, Ekolab
Entreprenør: Juul & Nielsen, Smock
Særlig rådgivning: Cowi, DTU
Det er et valgkollegium af bestående af 61 udvalgte personer fra byggebranchen, der ved afstemning er nået frem til, at prisen skulle gå til ejendommen i Ryesgade. De har stemt blandt seks projekter, som er nomineret af et nomineringsudvalgt på baggrund af 107 indstillede projekter.

Ryesgade er en boligejendom fra 1896, der er istandsat både ind- og udvendigt, samtidig med at der er foretaget adskillige energiforbedringer. Ejendommen har desuden fået etableret fire penthouselejligheder og tagterrasser.

- Ejendommen i Ryesgade er et fornemt eksempel på, hvordan man kan forbedre funktionaliteten og opnå markante energibesparelser uden at gå på kompromis med de kulturhistoriske og arkitektoniske hensyn, man er nødt til at tage, når man renoverer en bygning, der er mere end 100 år gammel. Vi er stolte af at kåre Ryesgade som vinder af Renover Prisen, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

- Det er vores håb, at prisen vil være med til at inspirere fremtidige renoveringsprojekter. Ryesgade har med et tæt samarbejde og engageret projektstyring opnået et resultat, der fortjener stor respekt og er et eksempel til efterfølgelse. Det er sjældent, at man ser energibesparelser i en ejendom bygget sidst i 1800-tallet, der er så store, som i Ryesgade, siger Lars Axelsen, administrerende direktør i GI.

Udover æren fik de involverede parter i renovering af Ryesgade 100.000 kr. til at fejre den nye titel for.

Læs mere om vinderprojektet og de øvrige nominerede på www.renover.dk
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078