23948sdkhjf

1.000 eksperter i indeklima og energi til Aalborg

Den næste store europæiske kongres om indeklima og energi i bygninger – Clima 2016 – skal holdes i Aalborg.
Omkring 1.000 deltagere gæster Aalborg i dagene 22.-25. maj i 2016, når Clima-konferencen vender tilbage til Danmark for første gang siden Københavns værtsskab i 1985.

Kongressen arrangeres på vegne af Rehva, som er den europæiske sammenslutning af organisationer, der beskæftiger sig med klima- og varmeteknik i bygninger. Den 12. Rehva World Congress Clima 2016 tilbyder forskere, rådgivende ingeniører, byggeindustri, bygningsejere og professionelle brugere en platform for udveksling af viden, diskussion af ideer til nye innovative løsninger til byggeriet og deling af erfaringer om bygningers indeklima og energiforbrug.

I 2016 sættes bygningers tekniske installationers funktion under lup. Der vil være særligt fokus på indfrielse af designforventninger, opfyldelse af brugernes behov og hvordan tekniske installationer fungerer optimalt i samspil med brugerne.

Kongressen arrangeres af Danvak - det danske netværk for professionelle, der arbejder med eller forsker i varme og køl og ventilations- og klimateknik - og Aalborg Universitet, Institut for Byggeri og Anlæg. Aalborg Universitet er anerkendt for sin forskning på bygningsområdet og vil være ansvarlig for det videnskabelige og tekniske program.

- Det ville vi naturligvis gerne. Især fordi kongressen styrker netværket og samarbejdet mellem forskere og byggebranchens øvrige aktører, siger professor Per Heiselberg, AAU’s Institut for Byggeri og Anlæg,

Kongressen skal holdes i Aalborg Kongres & Kultur Center og vil blandt andet bestå af adskillige seminarer og workshops for at komme hele vejen rundt i den tekniske og videnskabelige udvikling inden for varme- og ventilationsteknik.

- Den første europæiske Clima-konference blev holdt i København 1985, men siden har konferencen ikke været i Danmark. Derfor er vi naturligvis stolte af, at vi i samarbejde med Danvak kunne vise et programoplæg, der fik Rehvas ledelse til at vælge Danmark og Aalborg som næste kongresby, siger Per Heiselberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08