23948sdkhjf

Nyt projekt skal sikre Køge del i bygge-job

Med et nyt projekt vil Køge Kommune sikre, at universitetshospital, jernbane, motorvejsudvidelse o.a. store bygge- og anlægsprojekter i Køge bygges af lokale virksomheder.
Køge kan se frem til mange nye opgaver til lokale virksomheder, når bl.a. sygehuset skal udvides til universitetssygehus, Køge Bugt motorvejen skal udvides og jernbanen skal omlægges og to nye stationer i det nordlige Køge anlægges. Men kommunen satser også på, at de mange store byggepladser til projekterne kan skaffe nye job.

Derfor har Byrådets Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalg netop afsat tre mio. kr. i perioden over tre år, til et projekt der skal sikre, at netop det lokale erhvervsliv og den lokale arbejdsstyrke får så meget som muligt ud af de store byggeprojekter. Projektet blev tirsdag godkendt af Byrådet.

- I Køge alene er der tale om projekter for 17,2 mia. kr. Og dem skal borgere og virksomheder i Køge have del i, siger borgmester Marie Stærke.

Database, projektmedarbejder – og masser af formidling
Pengene skal bl.a. gå til en projektleder, der, ved hjælp af en byggesagsdatabase, skal hjælpe dels det lokale erhvervsliv, den lokale arbejdsstyrke og de lokale uddannelsesinstitutioner, til at fokusere deres indsats i relation til de store byggeprojekter. Projektlederen skal således være forbindelsesled mellem viden og information om de lokale bygge og anlægs-projekter og deres status, og de tre nævnte målgrupper.

- Det er måske ikke sikkert, at den lokale tømmermester i Bjæverskov eller entreprenøren i Herfølge, har overblik over, hvilke muligheder der rent faktisk kunne ligge, for netop deres virksomhed, i de store bygge- og anlægsprojekter, der i den kommende tid vælter ind over Køge. Og det kunne måske være en idé for den ledige ingeniør i Borup at holde øje med, om der kunne være et job i relation til et af de store planlagte byggerier i fremtiden. Det er dét projektet skal dæmme op for: at vi dels får fat på informationen, og får en der kan omdanne det store billede til noget konkret for vores lokale virksomheder, og lokale ledige, siger Mogens Møller, formand for Byrådets Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125