23948sdkhjf

Køge Park genoptages senere på året

Skal Køge have et nyt, moderne stadion med 10.000 siddepladser? Forvaltningen har nu lagt de kommunale beregninger frem, som skal ligge til grund for en senere beslutning om at gå videre i projektet.
Køge Kommune hyrede sidste år en ekstern konsulent til at undersøge mulighederne for at finde investorer og partnere til projektet, og anbefalingen herfra er, at Kommunen skal indgå et offentlig-privat partnerskab omkring Køge Park. Hermed vil private investorer står for anlægsudgifter, mens Køge Kommune i første omgang skal leje sig ind i faciliteterne. Den samlede anlægssum i forslaget er ca. 600 mio. kr.

Køge Kommune har efterfølgende beregnet, at Køge Park vil give kommunen merudgifter på mellem 13 og 15 mio. kr. årligt.

Ved et offentligt-privat partnerskab skal Kommunen desuden deponere et beløb i Statens OPP-pulje svarende til, hvad det ville koste kommunen at bygge selv – i dette tilfælde mellem 100 og 280 mio. kr. Køge Kommune har søgt om deponeringsfritagelse i Økonomi- og Indenrigsministeriet og venter at få svar på ansøgningen i september eller oktober, herunder hvor meget grundsalg kan forventes at finansiere dette.

Næste skridt er derfor, at Økonomiudvalget tager Køge Park-sagen op igen, når der er kommet svar på ansøgningen om deponeringsfritagelse. Derefter vil Byrådet tage stilling til det nye stadion og den videre proces.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094