23948sdkhjf

Royal indvielse i Aarhus

NCC har afsluttet den første af to etaper på en udfordrende udvidelse af Århus Statsgymnasium. Fredag indviede Dronning Margrethe en ny tilbygning, der har været et år undervejs.
Lærere og elever på Århus Statsgymnasium kan se frem til at have 2570 kvadratmeter mere til at udfolde sig på, efter at Dronning Margrethe i dag indviede den nye tilbygning til skolen.

I 2005 blev skolen fredet pga. bygningens særlige arkitektoniske værdier. Det har stillet høje krav til bl.a. tilbygningens materialevalg, bygningshøjder og facadeudtryk. NCC står bag opførelsen af den nye tilbygning samt en renovering af skolen.

- At arbejde med en af de yngste fredede bygninger i Danmark har været et utrolig spændende projekt for os. Til trods for at arbejdet har været komplekst, er resultatet blevet rigtigt godt. Vi er stolte af den anerkendelse og opmærksomhed, som byggeprojektet har modtaget i Århus og i resten af landet, og det glæder os, at Dronning Margrethe har deltaget ved indvielsen i dag, siger Lars Ørvad Nielsen, seniorprojektchef hos NCC.

For at sikre at tilbygningen på bedste vis ligner den originale bygning, har man bl.a. fået specialfremstillet aluminiums-facaderne, anvendt facadesten fra Gotland og gulvklinker fra Solnhofen, der alt sammen er udført som på den originale bygning fra 1958.

Sallingfonden donerer kunst af Per Kirkeby
Ved indvielsen af den nye tilbygning løftede Dronning Margrethe også sløret for en helt ny skulptur skabt af kunstneren Per Kirkeby. Skulpturen, der er doneret af Sallingfonden, vil komme i selskab med to andre kunstværker skabt af Asger Jorn, som også har hjemme på Statsgymnasiet.

- Skulpturen af Per Kirkeby vil pynte i den nye gårdhave, der er opført mellem den originale bygning og den nye tilbygning. Det har været en anderledes opgave for os at bygge det fundament, som skulpturen kommer til at stå på. Det er jo ikke hver dag, vores arbejde skal understøtte kunstværker. Vi er glade for resultatet af gårdhaven og glæder os over se skulpturen komplementere bygningens særlige arkitektur og stemning, siger Lars Ørvad Nielsen.

NCC har netop påbegyndt yderligere renovering af 3000 kvadratmeter på Århus Statsgymnasium, som forventes udført til december.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141