23948sdkhjf

C.F. Møller bag ny international skole i København

Copenhagen International School vil samle 1.200 elever i Indre Nordhavn. Skolen på 22.400 m² er udset som et vigtigt omdrejningspunkt i den nye bydel.
Københavns Kommune forventes senere i år at vedtage tre lokalplaner i Nordhavnen – herunder lokalplanen for Levantkaj Vest, som muliggør byggeriet af den nye CIS Nordhavn. Her samler skolen sine nuværende aktiviteter i Hellerup og på Østerbro i en ny fælles international skole med en udvidet kapacitet på i alt ca. 1.200 elever i alderen fra 3 til 19 år.

- CIS Nordhavn bliver til glæde for alle parter. Elever og medarbejdere får et fantastisk byggeri, og skolen er et væsentligt bidrag til den videre udvikling af Nordhavnen, hvor grundsalget og udbygningen af infrastrukturen er mere end godt på vej, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn, som står for udviklingen i bydelen.

Skolen og omgivelserne
Skolebygningen er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller og vil få en åben fremtoning og dermed skabe en god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum.

Skolens æstetik låner fra den kraftfulde arkitektur, der kendetegner havneområder – med præcise haller og stablede containere. Bygningshøjden varierer fra 16 m til 34 m og facadepartier forskydes frem og tilbage, så udtrykket bliver varieret.

Langs skolens sydside løber en offentlig promenade, som får karakter af et urbant ’havnebyrum’, der giver mulighed for ophold og aktiviteter på land og på vand, blandt andet med adgang til vandet i form af trapper, ramper og anløbspladser.

Nord for skolen etableres første del af en havnepark, der på sigt vil strække sig langs hele kajen. Den første del – langs skolen – indrettes som opholdsrum til glæde for beboere så vel som skolens elever, dels til fysiske aktiviteter, der kan indgå i skolens undervisning.

Med planerne for det nye byggeri regner Copenhagen International School selvfølgelig med at kunne tiltrække yderligere elever til uddannelsesinstitutionen:

- Skolen er inde i en positiv udvikling og vi regner med i stigende grad at kunne tiltrække også danske familier, som ser fordelene i at deres børn og unge får en international uddannelse i verdensklasse, siger informations- og udviklingschef på CIS, Thomas Martin Nielsen.

Erhvervslivets opbakning til skoleplanerne understreges af støtten fra flere fonde. Senest har de fire fonde - Villum Fonden, Dampskibsselskabet Norden A/S // D/S Orients Fond, Hempel Fonden og Augustinus Fonden tilsammen givet tilsagn om donationer på over 50 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109