23948sdkhjf

Nyt Hospital Nordsjælland: Finalisterne er fundet

Tre konsortier med tre meget forskellige bud er nu videre i konkurrencen om Nordsjællands nye akuthospital.
- Der er ingen tvivl om, at de syv bydende konsortier har lagt mange kreative kræfter i at byde ind på Region Hovedstadens nye topmoderne hospital i Nordsjælland. Jeg tror på, at borgerne bliver stolte af resultatet, uanset hvem den endelige vinder bliver, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).

Forslag fra syv konsortier er blevet bedømt på funktion, arkitektur og bæredygtighed, og ifølge formanden for bedømmelseskomiteen, Kirsten Lee (R), har det været et sandt privilegium at vælge mellem dem:

- Det var meget overbevisende, godt gennemarbejdet og samtidig særdeles forskellige forslag, bedømmelseskomiteen skulle forholde sig til. De tre vindere repræsenterer tre meget forskellige arkitektoniske fortolkninger. Det giver et fantastisk godt udgangspunkt for det videre udviklingsforløb, fordi det helt naturligt vil føre til en indgående belysning af hospitalets mulige organisation og funktion, siger Kirsten Lee.

De tre finalister:
• C. F Møller, Alectia og Rambøll. Forslaget er valgt, fordi det indeholder ” klare funktionelle kvaliteter med en fin opdeling i patientnære og teknisk administrative funktioner.

• Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Forslaget er valgt, fordi det ” præsenterer en original hovedidé, der på en enkel måde skaber et arkitektonisk bygværk af meget høj kvalitet.

• BIG, WHR architects og Arup. Forslaget er valgt, fordi ” det er lykkes forslagsstillerne at skabe en elegant legende bygning, der kombinerer det positive fra en campus med en hospitalsmaskine.

Find hele bedømmelsen her

De tre konsortier skal nu uddybe deres forslag under forhandling med Region Hovedstaden frem til marts 2014, hvor en endelig vinder kåres.

Nyt Hospital Nordsjælland skal stå klar til ibrugtagning i 2020 ved Overdrevsvejen syd-øst for Hillerød by. Læs mere på www.regionh.dk/nhn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141