23948sdkhjf

Millioner til konkurrence om særlige pendler-anlæg

Regionsrådet i Region Sjælland afsætter nu 3,5 mio. kr. til det bedste bud på Parkér og Rejs-faciliteter. Opgavebeskrivelsen er udarbejdet af Cowi og kommer snart i udbud.
Det skal være nemmere for pendlere fra Region Sjælland at tage toget til arbejde. Én af løsningerne handler om at lave gode parkeringssystemer ved togstationer. Pendlere skal nemt kunne stille bilen eller cyklen og sætte sig i toget. Sådanne systemer kaldes for Parkér og Rejs, og Regionsrådet i Region Sjælland sætter nu 3,5 mio. kr. af til det bedste bud på Parkér og Rejs-faciliteter.

Pendlerne slipper for lange køer på motorvejene, og klimaet tilgodeses. Parkér og Rejs-anlæg anvendes allerede i flere europæiske lande, for eksempel Tyskland. Regeringens Trængselskommission har peget på potentialerne ved Parkér og Rejs-anlæg på Sjælland, hvor de vurderer, at det største potentiale gælder længere pendlerture på Sjælland.

Mange muligheder i projektet
Formand for Miljø-, Energi- og Udviklingsudvalget, Peter Jacobsen, er glad for, at regionen vil gå foran og invitere til en koordineret indsats for Parkér og Rejs-muligheder, som kan lette trængsel og flytte pendlere fra privatbiler til kollektiv trafik:

- I Region Sjælland ejer mange egen bil, mange har forholdsvis langt til en togstation, og vi har nogle af Danmarks længste pendlingsafstande. Parkér og Rejs-anlæg kan være med til at løse udfordringer, både når det gælder trafik, men også klimaet. Nu går vi foran og sørger for en koordineret indsats. For der er mange spændende muligheder i det her. For eksempel ville det være oplagt at se på muligheden for at integrere parkeringen med Rejsekortet.

Fakta:
• Regionsrådet afsatte 3,5 mio. kr. til at finde det bedste bud på Parkér og Rejs-faciliteter.
• Opgavebeskrivelsen er udarbejdet af Cowi og vil komme i udbud hurtigst muligt.
• Projektet skal afdække koncepter for anlæggene – herunder organiseringen og finansieringen samt se på, hvor de kan ligge geografisk.
• Trængselskommissionen anbefaler en analyse af, hvor der med størst fordel kan placeres en Parkér og Rejs-anlæg på Sjælland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078