23948sdkhjf

Eksperimenterende boligplaner i Herning

Moderne byhuse i bæredygtige materialer er kernen i nyt lokalplanforslag for et område ved Bethaniagade i Herning.
Som led i arbejdet med at fortætning af bymidten lægger en ny lokalplan om til, at der bygges byhuse i tre-fire etages højde med tagterrasse på hjørnet af Bethaniagade og Skolegade i Herning.

Området er udpeget til nytænkende og eksperimenterende arkitekter, og der vil blandt andet være krav om certificerede miljørigtige og bæredygtige materialer.

Idéen bag byhus-planerne er, at der kan opføres rækkehuse i flere etager, der kan opfylde de fleste familiers behov for en stor og rummelig bolig, som et alternativ til parcelhuset i et villakvarter.

Lille del af stort område
- Vi har haft nogle vilde ideer, og der er lavet en masterplan for hele karreen. Når ambitionerne er høje, kan det være svært at nå jorden. Det nytter ikke noget at have en masterplan, der er så ambitiøs, at ingen har mod på at udføre den. Nu prøver vi at lave en lokalplan for en mindre del af området. Det ville være dejligt, hvis nogle af intentionerne i masterplanen kunne føres ud i livet, siger Kent Falkenvig, formand for byplanudvalget i Herning Kommune, til aoh.dk.

Med henblik på at leve op til fremtidens klimatilpasning skal regnvand fra bygningers klimaskærm samles i rekreative regnvandsbassiner, vandtanke og lignende. Det opsamlede regnvand skal genbruges til vanding af baggårdens beplantning.

Lokalplanforslaget skal nu i offentlig høring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095