23948sdkhjf

20 nye broer i Næstved

20 broer skal nedbrydes og genopbygges i Næstved Kommune som led i et stort sporarbejde. Men når man nu skal genopbygge hvorfor så ikke forbedre broerne samtidig?
Om få år skal passagertogene køre 200 km/t op gennem sjælland. I Næstved Kommune betyder det, at Banedanmark skal rive mere end 20 broer ned og genopbygge dem, fordi de er for lave til el-ledningerne.

Næstved Kommune og Banedanmark har indgået en aftale, som betyder, at man kan få moderniseret broerne. Det betyder, at der bl.a. kommer cykelsti ved broen på Landevejen i Lov og cykelbaner ved Ravnstrupvej. Rampen i Næstved bliver også ombygget og udvidet, så den binder Markkvarteret bedre sammen med midtbyen, og der gøres plads til campus i byen.

Ny fordelingsvej en forudsætning
En forudsætning for aftalen er, at Næstved Kommune anlægger den planlagte fordelingsvej mellem Præstøvej og Vordingborgvej - Ring Syd. Ring Syd vil give en ny adgang på tværs af jernbanen, og derfor kan eksempelvis broen over jernbanen ved Englebjergvej anlægges som stibro i stedet for vejbro, og broen til Grevensvænge kan helt undværes. Samtidig forpligter Banedanmark sig til at grave en tunnel under jernbanen til Ring Syd.

Et flertal i Næstved Byråd vedtog d. 20. august forslaget om fordelingsvejen.

Arbejdet begynder næste år og vil stå færdigt inden Femern Bælt-tunnellen står færdig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109