23948sdkhjf

Gymnasium nærmere nyt eksperimenthus

Etableringen af et nyt naturfagsbyggeri til 4,6 mio. kr. til Sankt Annæ Gymnasium er blevet anbefalet af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.
Trods en renovering af Sankt Annæ Gymnasiums naturfagslokaler i 2010 er der trængselsproblemer i lokalerne.

Gymnasiet har udarbejdet planer for en tilbygning af et naturvidenskabeligt eksperimenthus i stedet for en renovering og udvidelse af de bestående lokaler. Ministeriet for Børn og Undervisning har givet Sankt Annæ Gymnasium tilsagn om et tilskud på 3,6 mio. kr. til projektet. Dog forudsætter igangsætning af projektet, at der gives en indtægts- og anlægsbevilling.

Lavenergibyggeri til eksperimenter
Byggeriet bliver et naturvidenskabeligt lavenergihus på ca. 150 m2, som kan anvendes til eksperimentelt arbejde, demonstrationsforsøg, forelæsninger m.v.

Huset tænkes opført, så det afviser varme, med solceller til elproduktion, evt. med jordvarmeanlæg, med energiglas i sydfacader, med grønt tag og med måleudstyr, så det er muligt permanent at måle på husets egenproduktion, albedo (overfladers evne til at tilbagekaste lys), vejrforhold, afstrømning m.v. - så huset bliver et eksperimentelt værksted i sig selv.

Kultur- og Fritidsudvalget har godkendt, at der sættes gang i projektudvikling og anlæg af byggeriet på Sankt Annæ Gymnasium og anbefaler, at kommunen og Ministeriet for Børn og Undervisning giver de nødvendige anlægs- og indtægtsbevillinger til projektet.

Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen skal nu tage stilling til forslaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.178