23948sdkhjf

Ny motorvej til Nordvestsjælland

Vejdirektoratets arbejde med at omdanne de første 6,5 kilometer af Skovvejen ved Holbæk til motorvej er gennemført og vejen taget i brug af trafikanterne.
Nu mangler bare den officielle indvielse, og den tager den nye transportminister Pia Olsen Dyhr sig af tirsdag den 27. august. Ud over transportministeren vil også Vejdirektoratets direktør Per Jacobsen og Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard tale ved indvielsen.

Opgraderingen til motorvej betyder, at strækningen Elverdam-Regstrup på Skovvejen skifter navn til Kalundborgmotorvejen.

Vejdirektoratets projektleder Christian Tolderlund fortæller, at en af de markante ændringer ved vejen er at de tre tidligere vejkryds nu er væk. Den ene krydsende vej er ført over motorvejen, den anden vej er ført under og den tredje har fået ændret sit forløb, så den nu fører op til det nye tilslutningsanlæg.

- Ved at fjerne den direkte udkørsel til vejen og sætte autoværn op i midterrabatten har vi skabt en mere sikker vej for trafikanterne og øget fremkommeligheden for de mange, der færdes på den hver dag, siger Christian Tolderlund.

Vejdirektoratet har siden efteråret 2010 arbejdet på at bygge de første 6,5 kilometer af Skovvejen mellem Holbækmotorvejen (Elverdam) og Ringstedvej (Regstrup) om fra motortrafikvej til en 4-sporet motorvej. Opgraderingen består primært af et nyt tilslutningsanlæg ved Roskildevej, tre nye broer, forlægning af lokalveje og et midterautoværn på hele strækningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141