23948sdkhjf

Entreprenør: Kommunen forlanger for meget for pengene

Budgetoverskridelser på flere af de store byggeprojekter, Billund Kommune har sat i gang det seneste stykke tid, kritiseres nu skarpt.
Det skriver JV.dk.

Politisk mener oppositionen, det er kritisabelt, at de anlægsbeløb byrådet præsenteres for ofte falder et stykke under den faktiske pris.

Eksempelvis er prisen for byggeri på Sdr. Omme Skole blevet syv mio. kr. dyrere end budgetteret. Man forhandler nu om at tilpasse projektet, så det kan holdes indenfor den økonomiske ramme.

Alt for lav kvadratmeterpris
Entreprenør og byrådsmedlem Hans Tüchsen, der med sit firma har del i arbejdet på skolen, påpeger, at der er budgetteret med en meget lav kvadratmeterpris på projektet. Således er skoletilbygningens kvadratmeterpris på 7.100 kr., mens en tommelfingerregel i byggebranchen ifølge Hans Tüchsen er på 10.000 kr.

- 7.100 kr. er meget billigt byggeri. Jeg mener, at vi i byrådet bevilger for lidt og forlanger for meget for pengene, siger Hans Tüchsen, til JV.dk.

Byrådet kan stoppe projekterne
Billund-borgmester Ib Kristensen afviser kritikken:

- Det, vi skal forholde os til, er det byrådet har godkendt, og der er ingen overskridelser, der ikke er godkendt at byrådet. Der er jo ingen, der præcis fra dag ét ude på en bar mark kan sige, hvad er stort byggeri koster. Der foregår altid en tilpasning undervejs. Men byrådet kan altid stoppe et projekt, siger borgmesteren til JV.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081