23948sdkhjf

Stort Rockwool-opkøb i USA

Rockwool har overtaget den amerikanske loftsproducent Chicago Metallic Corporation for en pris på omkring 780 mio. kr.
Rockwool ønsker at globalisere og udvikle sin loftsforretning, som i dag står for ca. 10 procent af koncernens indtjening. Som et led i denne strategi har Rockwool nu købt Chicago Metallic Corporation (CMC) – en global udbyder af blandt andet metalpaneler og loftssystemer, nedhængte skinnesystemer samt akustiske og bæredygtige loftspaneler.

I 2012 havde CMC en omsætning på 139 mio. USD og beskæftigede omkring 600 medarbejdere. Resultatet for renter, skat og afskrivninger (EBITDA) har de senere år ligget på et niveau omkring 14 procent.

Ifølge divisionsdirektør Herman Voortman komplementerer CMC-produkterne Rockwools eksisterende Rockfon-koncept, som allerede i dag indtager en førende position i Europa:

- Det vil give os mulighed for at tilbyde og udvikle mere komplette løsninger til vores kunder ved at tilbyde ikke blot loftspanelerne, men også det metal skinnesystem som er et væsentligt element i et nedhængt loftssystem. Derudover vil opkøbet sætte yderligere skub i koncernens loftsstrategi i Nordamerika og Asien og give en væsentlig fremskyndelse af den allerede igangværende ekspansion i disse regioner. CMC har et stærkt organisations- og distributionsnetværk i begge områder, og det ville have taget os lang tid at etablere en lignende dækning, siger Herman Voortman.

Rockwool-koncernen overtager aktiviteterne – fri for gæld og likvider – for 140 mio. USD. Overdragelsen forventes afsluttet i løbet af de næste måneder, hvorefter ejerskabet af virksomheden vil blive overført til Rockwool International A/S. Eftersom den forventede overtagelse sker sent på året, vil opkøbet kun have en begrænset indvirkning på koncernens 2013-regnskab.

Købet er i øvrigt Rockwools andet på kort tid. I sidste måned annoncerede koncernen således overtagelsen af BASF Wall Systems GmbH & Co. KG - et køb der skal sikre fortsat vækst på markedet for facadeisolering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078