23948sdkhjf

Stigende omsætning hos energihåndværkere

Hele 29 procent har energihåndværkerne i Odense, Kolding og Middelfart øget deres omsætning med i 2010-2012.
Mens omsætningen for håndværkere i resten af landet i perioden 2010-2012 har været status quo, har energihåndværkere i Odense, Kolding og Middelfart oplevet en stigning i omsætningen på 29 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik ifølge groenerhvervsvaekst.dk.

Blandt energihåndværkerne, som aller er efteruddannet gennem Grøn Erhvervsvækst, nikker man genkendende til tallene. Energihåndværkerne selv peger på netværk, pakkeløsninger, naboeffekt og ny viden gennem efteruddannelsen, som virkemidler til øget omsætning.

- Jeg er gået fra tre til ni mand på bare et år. Årsagen er en kombination af flere ting, bl.a. har jeg mere at byde på efter min uddannelse som energihåndværker og fordi jeg nu tilbyder flere grønne produkter, bl.a. et nyt isoleringsprodukt. Jeg oplever desuden i større grad, at kunderne kommer tilbage, siger Lenni Brødsgaard, der er energihåndværker fra Odense.

Uddannelse og netværk er nøglen
Grøn erhvervsvæksts mål om at skabe nye grønne job inden for energirigtigt byggeri skal indfries med bl.a. efteruddannelse af håndværksmestre for at ruste dem til at udføre opgaverne, samt gennem afholdelse af aftenskoler og energimesser, for at skabe efterspørgsel på energirenoveringsopgaver.

Grøn erhvervsvæksts energihåndværkeruddannelse har flyttet fokus til energirenovering som et potentielt nyt forretningsområde for små og mellemstore virksomheder, hvis de arbejder sammen. Michael Sarma fra Skovhavens VVS siger:

- Vi genkender tallene for vækst. Det kommer af ny viden og nye kontakter. Fokus flytter sig til at dreje sig om energi som nyt forretningsområde. Jeg har oplevet, at det er et rigtig godt salgsargument at kunne sælge energibesparelserne. Sidste år hentede jeg 200.000 kr. hjem i tilskud til mine kunder, som f.eks. skal have skiftet varmtvandsbeholder, siger han, og henviser til tilskudsmuligheder fra bl.a. forsyningsselskaber.

Mangler håndværkere
I Middelfart bekræfter Job- og Vækstcenterchef Per Rasmussen, at der er øget efterspørgsel på ledige inde for byggefagene.

- Vi har næsten ingen ledige håndværkere i Middelfart og er begyndt at formidle ledige fra de omkringliggende kommuner, for at kunne håndtere håndværksvirksomhedernes efterspørgsel på arbejdskraft. Især murer, elektrikere og tømrer er der ved at være mangel på, men også inden for entreprenørbranchen er der ikke mange ledige maskinfører.

Om tallene fra Danmarks Statistik og Grøn erhvervsvækst
De 29 % øget omsætning er målt i perioden første kvartal 2010 til første kvartal 2012. De landsdækkende tal går til 2011. Tallene dækker de 3 oprindelige partnerkommuner i det privat-offentlige partnerskab Grøn erhvervsvækst: Odense, Middelfart og Kolding kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094