23948sdkhjf

Færre byggefirmaer med røde tal

Antallet af danske selskaber med underskud ligger på det laveste niveau siden 2009, viser ny undersøgelse. Byggeriet er den branche, hvor færrest selskaber har underskud.
Cirka 71.000 danske selskaber har præsenteret et underskud i deres seneste årsrapport. Det svarer til 37 pct. af det samlede antal selskaber, viser en ny analyse fra FSR – danske revisorer og Experian.

Selvom tallet umiddelbart kan virke højt, dækker det over en positiv udvikling, da andelen af selskaber med underskud i seneste regnskab nu er på det laveste niveau i fire år.

- Undersøgelsen tegner et billede af et erhvervsliv, hvor selskaber, som tidligere har været presset på indtjeningen, lige så stille vender underskud til overskud. Vores målinger over det sidste års tid viser, at erhvervslivet har det bedre. På de årsregnskaber, der er registreret i 2. kvartal 2013, kan vi se, at 5.000 selskaber har vendt underskud til overskud, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Opdelt på brancher er bygge- og anlægsvirksomhed den branche, hvor færrest selskaber har underskud (33,8 procent), mens overnatning og restauration har flest (46,6 procent).

Andelen af selskaber med underskud i seneste årsregnskab er siden den sidste undersøgelse i januar 2013 faldet med 2,8 procentpoint – fra 40 til 37,2 procent. Trods nedgangen er tallet dog fortsat historisk højt:

- I 2008, inden krisen bed sig rigtig fast, havde under 30 pct. af selskaberne underskud, så trods bedringen er der stadig et stykke vej til før-krise situationen, siger Tom Vile Jensen.

Et mere robust erhvervsliv
Undersøgelsen har også set på udviklingen antallet af selskaber, hvor værdien af aktiverne ligger under lovens mindstekrav – altså såkaldt ”angrebet egenkapital”.

26,2 pct. af de danske selskaber har angrebet egenkapital, svarende til cirka 50.000 selskaber. Derudover har 18,7 pct. af de danske selskaber har både underskud og angrebet egenkapital. Det er de lavest målte andele siden 2009/2010.

- Når vi ser på egenkapitalen, så har flere selskaber fået det bedre. Det betyder, at dansk erhvervsliv generelt er blevet lidt mere robust. Dog sker bedringen ikke helt så hurtigt, som tilfældet er ved underskuddene, siger Tom Vile Jensen.

FAKTA
Undersøgelsen udføres hvert kvartal af FSR – danske revisorer i samarbejde med Experian. Den bygger på en gennemgang af de cirka 190.000 danske selskaber seneste registrerede årsregnskaber.

Find hele den seneste analyse på www.fsr.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095