23948sdkhjf

Tocifret millionbeløb til nedrivninger

De kommende to år vil Randers Kommunes Miljø og Teknik bruge 10,5 mio. kr. på indsatsen mod dårlige boliger, skæmmende bygninger og udenomsarealer.
Udvalget har derfor indstillet til Randers byråd, at der i de kommende to år afsættes i alt 10,5 mio. kr. til indsatsen Forslaget førstebehandles på Miljø og Teknikudvalgets møde den 22. august.

Lovændring giver nye muligheder
Det er ændringer i byfornyelsesloven pr. 1. januar 2013 og ekstra refusionsmidler fra Vækstpakke DK, der giver kommunen mulighed for at øge aktiviteten. Med ændringerne i loven får kommunen mulighed for at opkøbe nedslidte ejendomme beliggende i byer med færre end 3.000 indbyggere eller i det åbne land, når købet sker med henblik på nedrivning eller istandsættelse. Endvidere får kommunen mulighed for at yde tilskud til nedrivning. Hensigten med Vækstpakke DK og ændringen af byfornyelsesloven er at understøtte beskæftigelsen og fastholde attraktive lokalsamfund.

Randers Kommune er blevet tildelt en ekstra refusionspulje på 2,4 mio. kr. i såvel 2014 som 2015.

Miljø og Tekniks plan for indsatsen mod dårlige boliger er at udnytte den ekstra refusionsramme fuldt ud. Med 60 % refusion af udgifter til opkøb og nedrivning vil det medføre en ekstra kommunal udgift til indsatsen mod dårlige boliger på 1,6 mio. kr. i 2014 og 2015. Merudgiften foreslås finansieret af puljen til byfornyelse, idet der forventes 7,7 mio. kr. uforbrugte byfornyelsesmidler overført fra 2013 til 2014.

Efter Byfornyelsesloven kan der også ydes tilskud til at fjerne ophobet skrot og affald hos private. Desuden ydes der tilskud til nedrivning af beboelsesejendomme samt tomme erhvervsbygninger i byer med under 3.000 indbyggere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094