23948sdkhjf

De rykker sammen i Fredericia

Dansk Byggeri, EUC Lillebælt og Fredericia Kommune rykker tættere på hinanden for at skabe flere lære- og praktikpladser til kommunens unge.
Startskuddet er gået for indgåelse af en partnerskabsaftale om lære- og praktikpladser mellem Dansk Byggeri, EUC Lillebælt og Fredericia Kommune.

Aftalen vil først og fremmest være til gavn for de unge, der her og nu har brug for en lære- eller praktikplads. På den lange bane vil det samtidig gavne kommunens økonomi, mens partnerskabet for Dansk Byggeri vil kunne være med til at sikre en god og stabil rekruttering af uddannet arbejdskraft til erhvervet.

Lærepladser til flere unge
For EUC Lillebælt betyder aftalen, at flere af skolens elever vil få mulighed for at opnå læreplads efter endt grundforløb, og det hilser uddannelseschef Hugo Brund Nielsen velkomment:

- Der er ingen tvivl om, at de senere års mangel på lære- og praktikpladser og det store mediemæssige fokus på problemet er en medvirkende årsag til, at færre unge i dag vælger en erhvervsuddannelse. For blot 5-6 år siden valgte en tredjedel af eleverne fra 9. og 10. klasse at gå videre på en erhvervsuddannelse, og i år er vi helt nede på 18 %. Hvis den udvikling fortsætter, vil vi om ganske få år ikke kunne uddanne unge mennesker til hverken social- og sundhedsområdet, det merkantile område eller til de tekniske uddannelser, udtaler han.

Erhvervsuddannelser skal brandes i folkeskolen
Der lægges op til et gensidigt forpligtigende samarbejde mellem parterne, og arbejdet med at få skabt en partnerskabsaftale mellem erhverv, uddannelsesinstitutioner og kommune er nu gået i gang. Dansk Byggeri og Håndværkerforeningen er meget interesserede i samarbejdet og har i den forbindelse et ønske om, at erhvervet brandes noget mere i folkeskolen.

- Vi ved, at vi indenfor få år kommer til at mangle faglært arbejdskraft, så det er vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe de unge med en læreplads, så de kan gøre deres uddannelse færdig, for snart bliver de en efterspurgt vare. Derfor vil vi også gøre en indsats for, at de unge i folkeskolen får øjnene op for, at der findes andre veje end gymnasiet med en god fremtidsudsigt, udtaler formand for Fredericia Håndværkerforening og næstformand i Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Kristensen.

Træder i stedet for sociale klausuler
Indgåelsen af en partnerskabsaftale træder i stedet for brugen af sociale klausuler i kommunens udbud med krav om, at entreprenørerne skal stille med et bestemt antal lære- og praktikpladser. I stedet lægges op til et gensidigt samarbejde og en forpligtigelse om at skaffe flere lære- og praktikpladser.

Det forventes, at en aftale vil kunne underskrives inden årets udgang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078