23948sdkhjf

Ren luft i Farum Midtpunkt

I Danmarks hidtil største og dyreste PCB-renovering i Farum Midtpunkt får 296 lejemål nye vægge, døre, gulve og paneler.
Farum Midtpunkt er pt. genstand for Danmarks hidtil største og dyreste PCB-renovering. Det drejer sig om i alt 296 lejemål i de seks blokke i Birkehøjsterrasserne, hvor der er blevet målt høje koncentrationer af PCB i bl.a. fugerne omkring døre og i samlinger mellem diverse betonelementer.

Entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen har ansvaret for renoveringen med byggeleder Michael Jochimsen som tovholder. Han lægger ikke skjul på, at der er tale om et storstilet projekt med stor betydning for de beboere, der har måttet tage afsked med deres hjem.

- Farum Midtpunkt er kendt for de flotte arkitekttegnede lejligheder, og mange af beboerne har en stor tilknytning til området og værdsætter virkelig at bo der. Faktisk har størstedelen af de mennesker, der har været tvunget til at flytte fra de PCB-inficerede bygninger, et ønske om at vende tilbage, når renoveringen er overstået. Det forpligter os i vores arbejde, for det siger en del om projektets vigtighed for lokalmiljøet, forklarer Michael Jochimsen.

Sunde fuger uden skadestoffer
Genopbygningsprocessen indebærer fraskæring af betonen i fugerne ved bl.a. vinduer og døre. Derudover varmes de tomme bygninger op til 75 grader for at eliminere de sidste spor af det giftige stof. Efterfølgende rekonstrueres lejlighederne indvendigt med installering af nye vægge, gulve, døre og fodpaneler.

Produkterne, der anvendes til genopførelsen af boligkompleksets indre, er bl.a. Dana Lims interiørfuge og fugebånd, montagelimen Turbo-Tack, MS Byggefuge, gulv- og væglim samt trælim. Alt i alt et bredt spektrum af produkter, der alle gør deres til, at de nyrenoverede lejligheder er sunde og velfungerende, når beboerne flytter tilbage.

Renoveringen har indtil videre omfattet en prøveblok, der blev færdiggjort i foråret 2013. De øvrige fem blokke forventes ifølge Michael Jochimsen at stå færdige om to år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094