23948sdkhjf

Nye rammer om Koldings byliv

En bylivsstrategi for Kolding bymidte skal tegne udviklingen af bymidten i Kolding de kommende fem år.
Kolding er en by under forandring.

- Kolding bymidte er inde i en positiv udvikling. Der er f.eks. kun ganske få tomme butikslokaler tilbage i gadebilledet, og hen over sommeren har vi haft mange spændende aktiviteter i bymidten – flere er på vej. Men provinsbyerne, ikke bare Kolding, står over for en række udfordringer i de kommende år. Byerne forandrer sig, men det gør vores brug af byerne også. Derfor har vi udarbejdet en bylivsstrategi for Kolding, fortæller borgmester Jørn Pedersen.

Samtidig vil bylivsstrategien bidrage til at realisere Kolding Kommunes vision: Kolding – vi designer livet.

- Vores vision for Kolding er, at den skal være en vital og imødekommende by. Vi vil designe en bæredygtig bymidte med plads til oplevelse, udfoldelse og møder mellem mennesker. Vores by skal være et sted, hvor bylivet lever og leves, siger borgmesteren.

To principper for bylivsstrategien
Mennesker er byens største attraktion. Mennesker skaber byliv, og flere mennesker skaber mere byliv. Derfor har bylivsstrategien mennesker som omdrejningspunkt.

Arbejdet med strategien bygger på to principper: mennesker og samarbejde. For det første skal nye initiativer i bymidten, hvad enten de er små eller store, midlertidige eller blivende, understøtte menneskers muligheder for at deltage i og bidrage til at skabe byliv i Kolding. For det andet skal udviklingen af bymidten ske gennem samarbejde. At skabe et bedre byliv er en fælles opgave, derfor vil Kolding Kommune involvere så mange aktører som muligt i udvikling og planlægning af nye initiativer.

Tre mål for bylivet
Bylivsstrategien opstiller tre overordnede og målbare mål for udviklingen af Kolding bymidte:
• Flere bruger byen
• Flere opholder sig længere i byen
• Flere bor byen

Det er ambitionen, at der i 2018 er 20% flere, der bruger bymidten, og at der er 10% flere besøgende på udvalgte steder i forhold til i dag. Samtidig skal de, der bruger bymidten opholde sig 20% længere i forhold til i dag. Endelig er det målet, at der i 2018 er opført eller planlagt boliger til, at bymidten kan huse 20% flere beboere.

Læs mere: www.kolding.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093