23948sdkhjf

Metroselskab: "Det er utilfredsstillende"

Otte af de ca. 500 timelønnede på byggeriet af Cityringen er lærlinge. Det er langt fra godt nok, siger Metroselskabet, som nu indkalder underentreprenører til møde.
Metroselskabet arbejder målrettet på at skaffe flere lærlingepladser i byggeriet af Cityringen. Men trods en række forskellige initiativer er det endnu ikke lykkedes at få det ønskede antal lærlinge ansat.

Metroselskabet har en målsætning om, at 5-7 procent af de timelønsansatte på projekt Cityringen skal være lærlinge. I øjeblikket er der ansat ca. 500 timelønnede, hvoraf de otte er lærlinge.

Den seneste statusrapport viser imidlertid, at der ikke er skabt de ønskede resultater, og at byggeriet risikerer at miste flere lærlinge i de kommende måneder. Det er uacceptabelt, og derfor indkalder Metroselskabet nu sammen med hovedentreprenøren, CMT, Cityringens største underentreprenører til et møde.

- De seneste tal viser desværre, at vi ikke er der, hvor vi gerne vil være. Det er utilfredsstillende, og derfor indkalder vi nu de største underentreprenører til et ekstraordinært møde. Det gør vi med en klar forventning om, at de er villige til at ansætte flere lærlinge i byggeriet af Cityringen, siger HR-chef i Metroselskabet, Peder Mandrup Knudsen.

Arbejder hårdt og målrettet
Metroselskabet indgik i sommeren 2011 en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, 3F og BAT-kartellet, Ansaldo STS og Copenhagen Metro Team om at skaffe flere lærlinge i byggeriet af Cityringen.

For yderligere at sikre et tilfredsstillende antal lærlinge på de store anlægsbyggerier gik Metroselskabet i starten af 2013 sammen med Danske Erhvervsskoler, de tekniske skoler (KTS og TEC), hovedentreprenøren CMT samt Den Regionale Praktikpladsenhed i Region Hovedstaden om at teste en ny uddannelsesmodel.

Med den nye model skal lærlingene ikke længere skrive kontrakt om en tre et halvt års mesterlære hos én virksomhed – men derimod komme i flere, men kortere praktikforløb hos forskellige virksomheder.

Trods de nye initiativer har det hidtil vist sig sværere end forventet at leve op til den erklærede målsætning, og det understreger endnu en gang de problemer, der kan være med at skabe mange lærlingepladser på store offentlige anlægsprojekter.

- Det har vist sig svært at sikre et tilfredsstillende antal lærlingepladser på så stort og komplekst et byggeri som Cityringen. Men det ændrer ikke på, at vi og CMT konstant arbejder hårdt og målrettet på at skaffe flere lærlingepladser, siger Peder Mandrup Knudsen.

- Det er stadig vigtigt for os at komme meget tættere på vores målsætning om 5-7 procent lærlinge. Og derfor vil vi kraftigt understrege over for vores underentreprenører, at vi har en klar forventning om, at de skaffer flere lærlinge. Det er vores hovedentreprenør, CMT, også enig med os i, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095