23948sdkhjf

TK Development jagter livsnødvendig likviditet

Den danske developer vil sikre den fortsatte drift gennem aktieudvidelse med et nettoprovenu på over 200 mio. kr.
Fra den 15. august og 14 dage frem udbyder TK Development A/S (TKD) i alt 56.087.620 nye aktier, som fuldt tegnet vil resultere i et nettoprovenu på ca. 218,7 mio. kr.

Virksomheden måtte i 2012/13 indkassere et dundrende underskud på 493,3 mio. kr., og uden provenuet fra aktieudvidelsen vil man ganske enkelt ikke have tilstrækkelig likviditet til at dække behov for de kommende 12 måneder, vurderer ledelsen.

I forbindelse med at TKD offentliggjorde intentionen om at gennemføre udbuddet, blev der aftalt forlængelse af visse betydende finansieringsaftaler. Dette er dog betinget af, at der betales visse afdrag, og nettoprovenuet fra udbuddet vil således primært blive anvendt til nedbringelse af rentebærende gæld.

Ny strategi skal sikre langsigtet indtjening
TKD vedtog for år tilbage en strategi om at gennemføre en række projekter for egen regning med henblik på at ændre koncernens projektbeholdning fra cashflow‐krævende projekter til cashflow‐genererende projekter.

- Ikke alle disse, nu færdigopførte, projekter er efterfølgende blevet solgt, hvilket har medført, at koncernen har bundet en betydelig del af de finansielle ressourcer i færdigopførte projekter. Udbuddet skal, sammen med salg af færdigopførte projekter og grunde, sikre koncernen den likviditet, der en forudsætning for den fremtidige drift, det fremtidige projektflow og dermed den langsigtede indtjening i koncernen, skriver TKD i forbindelse med offentliggørelsen af prospektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109