23948sdkhjf

Metroselskabet betaler 100 mio. i erstatning

Metroselskabet er klar til at give erstatning til naboer, der udsættes for ekstra støj om aftenen og natten i forbindelse med udvidet arbejdstid på metrobyggeriet i op til halvandet år.
Metroselskabet – som står bag udvidelsen af metroen i København – er klar til at betale naboerne til byggeriet et beløb på op mod 20.000 kr. skattefrit hver måned som erstatning for den larm og de gener, byggeriet måtte medføre.

Det meddeler selskabet i kølvandet på Ekspropriationskommissionens principbeslutning, der lægger op til, at naboer til metrobyggeriet er berettiget til erstatning ved aftenarbejde over 60 dB (A) og over 55 dB (A) for natarbejde.

- Jeg er tilfreds med, at naboerne nu får mulighed for at få hurtig afklaring og erstatning i den periode, den udvidede arbejdstid står på og ikke først når det er overstået. Med Ekspropriationskommissionens beslutning kan naboerne slippe for at sidde med deres sager enkeltvis og vente i lang tid på en afgørelse, men de kan stadig vælge at indbringe deres sag for Ekspropriationskommissionen, siger administrerende direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen.

Læs også: Metrobyggeri udvider arbejdet

Ifølge Metroselskabet skønnes det, at mellem 2.000-2.500 naboer til byggeriet kan få erstatning. Naboerne vil blive tilbudt et skattefrit beløb om måneden på mellem 1.750-20.000 kroner, afhængigt af støjniveau og antal værelser i lejligheden. Hertil kommer aflastningstilbud samt en ekstra nabopulje.

Samlet set betyder det omkostninger for Metroselskabet på skønsmæssigt 100 mio. kroner. Udgifterne dækkes inden for Cityringens budget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095