23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny Håndbog for afmærkning af vejarbejde

Vejdirektoratets håndbog ”Afmærkning af vejarbejder m.v.” er blevet revideret. VEJ-EU tilbyder orienteringsmøder til alle, som vil sætte sig ind i ændringerne og være på forkant med de nye bestemmelser blandt andet om skærpet opmærksomhed på arbejdsmiljø.

Vejdirektoratets håndbog ”Afmærkning af vejarbejder m.v.” er blevet revideret. Målet med revisionen er, at håndbogen nu fremstår forståelig, entydig og fagligt gennemarbejdet. Der er blandt andet arbejdet med sproget, for at fjerne formuleringer og anvisninger, som kunne være uklare og skabe tvivl. 

Håndbogen refererer til gældende bekendtgørelse og vil blive opdateret i forhold til ny bekendtgørelse, når denne er trådt i kraft (forventeligt i 2025).

Vejdirektoratet har lagt vægt på, at anbefalinger og vejledninger, som er beskrevet i teksten, er anvendelige i praksis, dvs. at løsningerne kan etableres og driftes.

Der er lagt mere vægt på arbejdsmiljø i den nye udgave af håndbogen. Det betyder, at der er tilføjet et nyt afsnit 4 om sikring mod påkørselsfare. Her beskrives forhold omkring arbejdsmiljø i form af sikring mod påkørsel, herunder beskyttelsesniveauer med sikkerhedsforanstaltninger for både vejarbejdere og trafikanter.

Kom med til orienteringsmøde

I VEJ-EU har vi forsøgt at gøre det nemt for dig, at få overblik over ændringerne og tilbyder derfor en række orienteringsmøder i den kommende tid. 

På tre timer får du: 

🔶 En kort gennemgang af den nye håndbog
🔶 En introduktion til de nye kapitler i håndbogen 
🔶 Viden om ændringer og tilføjelser, som er kommet i kraft af håndbogens udgivelse. 
🔶 Mulighed for at spørge VEJ-EU's undervisere om det, som du måske er i tvivl om. 

Mødet er ikke et repetitionskursus, men en orientering om de regelændringer, som du bør kende, hvis du arbejder med emner inden for Vejen som arbejdsplads Trin I og Trin II. 

Der er planlagt følgende kurser (alle dage fra kl. 13-16):

◾ Den 2. september på Hotel Comwell i Middelfart
◾ Den 4. september på hotel Scandic i Glostrup 
◾ Den 10. september på hotel Thon i Sorø
◾ Den 19. september på hotel Comwell i Rebild Bakker
◾ Den 26. september på hotel Scandic i Horsens

Find et møde i nærheden

 

 

 

VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse
Guldalderen 12
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK86632012
P nummer: 1002752313

Kontaktperson

EK
Eva Kartholm
Sekretariatschef
+45 31640052 eva@vej-eu.dk

Send til en kollega

0.11