23948sdkhjf

Flere beskæftigede i installationsbranchen

I forhold til samme periode sidste år er antallet af beskæftigede i installationsbranchen steget med 3,6 pct. til 39.900 beskæftigede.
Beskæftigelsen i installationsbranchen er i andet kvartal i år steget med 1.400 beskæftigede sammenlignet med samme kvartal sidste år. Dermed er der 39.900 beskæftigede i installationsbranchen.

Beskæftigelsen er fordelt med 15.800 beskæftigede i vvs-branchen og 24.100 beskæftigede i elbranchen. Stigningen fordeler sig med 1.350 flere beskæftigede i elbranchen og 50 flere beskæftigede i vvs-branchen.

Det fremgår af Danmarks Statistiks seneste opgørelse over beskæftigelsen i installationsbranchen. I den samlede bygge- og anlægsbranche er beskæftigelsen i samme periode steget med 3.800 personer.

Stigningen i beskæftigelsen skal primært tilskrives offentlige initiativer som renoveringer i den almene boligsektor, store anlægsprojekter og genetableringen af BoligJobordningen. Samtidig har der i starten af året været en betydelig aktivitet med installation af solcelleanlæg, som var bestilt under den tidligere solcelleordning. Det private boligbyggeri ligger dog stadig på et meget lavt niveau.

TEKNIQ vurderer, at beskæftigelsen i installationsbranchen i 2013 gennemsnitligt vil blive på 40.000 personer. De nyeste tal fra Danmarks Statistik er med til at bekræfte beskæftigelsesskønnet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.269