23948sdkhjf

Tredje Natur skal tegne nyt bolig- og erhvervsbyggeri

På en nabogrund til Musikkens Hus og Nordkraft i Aalborg skal det københavnske arkitektkontor Tredje Natur skabe en oase, der blander by og natur.
Det aalborgensiske havneområde er under omfattende udvikling med flagskibsprojekter som Nordkraft, Musikkens Hus og et nyt campusområde. Byggegrunden ligger på grænsen mellem Midtbyen og Aalborgs historiske industriområder. Med byggeprojektet sætter Tredje Natur streg under ambitionen om at etablere en lige dele bygnings- og landskabsorienteret praksis.

Tegnestuen har skrevet kontrakt med bygherre Bill Nielsen om at følge projektet til realisering. Første spadestik forventes i ultimo 2014, og byggeriet er klar til indflytning i 2016.

- Vores vision er at skabe et byggeri med de bedst mulige rammer for det unikke hverdagsliv. Et byggeri, der tager afsæt i Aalborgs særlige identitet og arkitektoniske kendetegn, og hvor nærheden til havnen og midtbyens dynamiske byliv muliggør et projekt med både højt til loftet og plads til begejstring, siger partner i Tredje Natur Ole Schrøder

Konkret skal der tegnes nye 4.360 kvadratmeter i sammenhæng med ældre byggeri. Nybyggeriet skal huse boliger og ervherv. Byggegrunden ligger i en klynge af andre eksisterende bygninger, der i dag både huser kontorer til Aalborg Kommune og privat beboelse.

- Rent typologisk er grunden interessant. Vi ligger lige midt imellem Midtbyens fine byskala og industribyens megaklodser. Vi bygger os ind imellem smukke eksisterende byggerier, og visionen er et landmark i øjenhøjde, der giver natur og opholdsrum tilbage til brugerne. Naboskabet til både Nordkraft, Musikkens hus og City Campus udgør et stærkt grundlag for at skabe en storbyoase, siger partner i Tredje Natur Flemming Rafn Thomsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094