23948sdkhjf

Ti teams prækvalificeret til ambitiøse kaserne-projekter

Kasernerne i Aalborg og Almegård skal energirenoveres for henholdsvis 135 og 65 mio. kr. Forsvaret har nu prækvalificeret fem teams til hver af de to projektkonkurrencer.
I alt 31 ansøgere havde lagt billet ind på to konkurrencer i projektet ”Grønne Etablissementer”, og der er nu sat navn på de teams, der skal deltage i konkurrencernes fase 1.

Projektleder for Grønne Etablissementer, Morten Klitgaard Pedersen, er begejstret for den store interesse for projekterne, der løber frem til 2017:

- 31 ansøgere vidner om stor interesse for projekt Grønne Etablissementer i branchen. Alle ansøgere til prækvalificeringen var meget kvalificerede, og derfor var der også et tæt udskilningsløb. De prækvalificerede teams skal give hvert sit bud på nytænkende helhedsplaner for, hvordan konkrete reduktionsmål for ressourceforbrug, CO2-udledning og affald nås. Desuden skal de give bud på innovative demonstrationsprojekter til gavn for miljøet, brugerne og for at understøtte grønt erhvervsliv med ny viden.

Til at realisere projekterne, er der afsat en samlet sum på 135 mio. kr. til Aalborg Kaserner og 65 mio. kr. til Almegårds Kaserne.

Projektkonkurrencen på Aalborg Kaserner:
C.F. Møller Danmark A/S (OBH-gruppen A/S, ÅF Hansen & Henneberg)
Cowi A/S (Arkitektfirmaet Nord AS, Arkitektfirmaet Adept ApS, GHB Landskabsarkitekter a/s)
Moe A/S (Friis & Moltke A/S, Schmidt Hammer Lassen Architects, Vibeke Rønnow Landskab APS, Loop Architects ApS)
PLH Arkitekter A/S (Polyform Arkitekter ApS, BSAA Urbanlab, Alectia A/S)
Tegnestuen Vandkunsten a/s (Lendager Arkitekter ApS, Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S, ISC Rådgivende Ingeniører A/S, Marianne Levinsen Landskab ApS)

Projektkonkurrencen på Almegårds Kaserne:
Adept (Domus Arkitekter, Orbicon A/S, GHB Landskabsarkitekter a/s)
Cowi (PLH Arkitekter A/S, GXN a/s, BSAA Urbanlab)
Polyform Arkitekter ApS (Alectia A/S, Steensbergs Tegnestue ApS)
Sahl Arkitekter A/S (Tredje Natur, Cenergia, Viborg Ingeniørerne A/S, Oluf Jørgensen A/S)
Tegnestuen Vandkunsten (Lendager Arkitekter, Balslev Rådgivende Ingeniører A/S, Marianne Levinsen Landskab ApS)

Fakta
Om konkurrencerne
Projektkonkurrencerne gennemføres som tofaset konkurrence. Fase 1 er den aktuelle projektkonkurrence, og på baggrund heraf kåres der op til tre vindere. Konkurrenceprogrammet findes på forsvaret.dk. Med vinderne gennemføres der efterfølgende i fase 2 udbud med forhandling uden forudgående udbudsbekendtgørelser.

Efter forhandling indgår Forsvaret endelig aftale om detailprojektering og udbud af et eller flere af demonstrationsprojekterne med den tilbudsgiver, der har afgivet det økonomiske mest fordelagtige tilbud. Konkurrenceperiode i 2013, projekteringsperiode i 2014 og udførelsesperiode i 2015 – 2017.

Grønne Etablissementer
I forlængelse af Forsvarsministeriets miljø- og naturstrategi og klima- og energistrategi har forsvarsministeren besluttet, at Forsvarets etablissementer på sigt skal udvikles efter principperne i de to strategier. Indledningsvist udvikler og implementere forsvaret to pilotprojekter – de såkaldte Grønne Etablissementer’. Aalborg Kaserner og Almegårds Kaserne på Bornholm er udvalgt som pilotprojekter.

Projekterne skal understøtte innovative tiltag og samtidig skabe muligheden for et udstillingsvindue for den "grønne" industris formåen indenfor strukturer, bygninger, installationer, processer og adfærd i en miljørigtig og bæredygtig retning. Formålet er at begrænse ressourceforbruget, reducere CO2-udslip og fremme bæredygtige løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125