23948sdkhjf

Køkkenkæde retter fokus mod hovedstaden

Franskejede Schmidt ser Storkøbenhavn som næste skridt i kædens etablering på det danske marked.
Køkkengiganten Schmidt har ved flere lejligheder luftet sine ambitioner om en dansk offensiv. For øjeblikket kigger man især på København og Nordsjælland i bestræbelserne på at udvide aktiviteterne, der aktuelt tæller butikker i Vejle, Kolding, Odder og Odense.

Den danske køkkenbranche er kendetegnet ved mange aktører på et vigende marked, men hos Schmidt ser man imidlertid den nuværende konkurrencesituation som en interessant mulighed for at udfordre de etablerede køkkenproducenter.

Virksomheden arbejder ud fra en ambitiøs vækststrategi med et mål om at etablere 20 nye Schmidt-butikker i Danmark inden 2020. Strategien skal eksekveres med hovedvægt på rekruttering af nye forretningspartnere til at åbne egne forretninger ud fra et velafprøvet og dokumenteret retailkoncept.

Godt tidspunkt
Og timingen for at investere sit driftmæssige overskud i ekspansionsaktiviteter i Danmark er optimal lige nu, vurderer Morten Skjødt, der repræsenterer Schmidt i Skandinavien sammen med broderen Jacob:

- Mulighederne for at etablere sig de rigtige steder på gode betingelser og tiltrække den rigtige ekspertise har aldrig været bedre. Samtidig er vi en virksomhed i fremgang på et marked i stilstand. Summen af disse faktorer gør, at vi vælger at investere nu, siger Morten Skjødt og påpeger, at konceptet med succes er implementeret i 650 butikker i 21 lande.

Alle butikker etableres som partnerskab mellem Schmidts moderselskab, Sociéte ALsacienne de Meubles (SALM), og forretningspartneren. SALM er Europas femte største køkkenproducent med en succesrig historie og har som koncern oplevet konstant vækst siden etableringen i 1934. Omsætningen er gennemsnitligt forøget med 8 % hvert år siden 2000 (154 mio. EUR) og omsætningen i 2012 var 2,5 gange højere end i 2000 (389 mio. EUR).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094