23948sdkhjf

Måltolerancerne i byggeriet udvides

Branchens mål for, hvor færdiggjort et arbejde skal være, før næste led i byggeprocessen overtager, udvides endnu en gang
Byggeriet er komplekst, hvor den opdelte byggeproces og pres på tid og økonomi giver en række udfordringer for alle involverede. Blandt andet derfor har der været behov for en forstærket indsats for at forbedre byggeriets kvalitet og produktivitet.

Derfor besluttede Dansk Byggeri først i 00’erne sig for at kortlægge måltolerancer mellem de forskellige fag i byggebranchen i et toleranceprojekt, der hedder ”Hvor Går Grænsen,” og udarbejdede derefter vejledninger til at minimere de problemer i byggefasen, som manglende måltolerancer kan give.

- Vi kan se på de besøgstal, der er på projektets hjemmeside, at vores vejledninger og materiale bruges som værktøj og har stor og stigende plads i dagligdagen for byggeriets parter. Det er vi naturligvis meget tilfredse med, siger Niels Strange, der er chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Entreprenører og håndværkere peger ofte på, at de væsentligste årsager til kvalitetsproblemer skal findes i grænsefladerne mellem de mange forskellige fag, der er involveret i en byggesag, og som er afhængige af hinandens arbejde.

Hvem har ansvaret for hvad?
For at øge kvaliteten og ikke mindst produktiviteten i byggeriet, er det vigtigt at få forventningsafstemt, hvilken ”stand” det færdiggjorte arbejde skal afleveres i til det næste fag.

- Hvis fx en tømrer er færdig med at sætte gipsplader op og har spartlet mellemrummene og sømmene, er det vigtigt at få aftalt udfaldskravet til gipsarbejdet, så der er overensstemmelse med malerfagets indfaldskrav, så maleren kan gå direkte til arbejdet og færdiggøre det, forklarer Niels Strange.

Byggeriets kvalitet og produktivitet har stor betydning for både byggebranchen og hele samfundet. Derfor tillægger Dansk Byggeri projektet stor værdi som vejledning for alle byggeriets parter og lægger ressourcer i at vedligeholde vejledningerne og inddrage nye områder.
To nye områder

Dansk Byggeri har på baggrund af successen med toleranceprojektet udvidet vejledningerne, så de opfylder branchens behov.

- Det er derfor tilfredsstillende for Dansk Byggeri, at vi nu kan supplere med vejledninger for letklinkerblokke og udstøbningsblokke, siger Niels Strange.

Læs mere om måltolerancer på www.tolerancer.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078