23948sdkhjf

Kinesisk byggekoncern vil til Aalborg

Aalborg har taget et stort skridt på vejen mod eksport af know-how om teknologi og uddannelse af medarbejdere til kinesiske plejehjem.
Forhandlinger i weekenden mellem Aalborg Care Consortium og den kinesiske byggekoncern Rong Hui Group Ltd. i millionbyen Chongqing har bragt de to parter så tæt på hinanden, at kineserne nu vil til Aalborg for at studere byens plejehjem.

CEO Zhong Chen fra Rong Hui Real Estate Group Ltd. siger efter mødet, at han vil rejse til Aalborg i august eller september for studere det plejehjemskoncept, Aalborg Care Consortium præsenterede på mødet. Konceptet tager blandt andet udgangspunkt i Fremtidens Plejehjem, som i øjeblikket opføres af Dansk Boligbyg på havnefronten i Nørresundby.

Et godt resultat
Projektleder Finn Nielsen fra Aalborg Care Consortium understreger, at vejen til samarbejde med kinesiske virksomheder tager tid. Derfor er Mr. Chens ønske om snarest at at komme til Aalborg et meget stort skridt på vejen:

- Vi er blevet enige om, at vi vil hinanden. Det er et rigtig godt resultat efter en proces, som begyndte i november sidste år, hvor vi besøgte Chongqing for første gang i forbindelse med eksportfremstødet for danske plejehjemsløsninger, D’Care. Dengang matchede generalkonsul Hans Halskov i Chongqing os med Rong Hui, og vi kunne umiddelbart begynde forhandlingerne med kineserne. Nu har vi så fremlagt vores koncept på tryk og på kinesisk, og det har øget deres interesse for ved selvsyn at studere vores måde at gøre tingene på, siger Finn Nielsen, der er ledelses- og organisationskonsulent på University College Nordjylland, UCN.

En ny virkelig for kineserne
Kineserne står i fremtiden over for en kæmpe udfordring med, at relativt få borgere - som følge af et-barnspolitikken - skal tage sig af både forældre og nogen gange også bedsteforældrene, når de bliver ældre eller plejekrævende. Der tales om så mange som 240 mio. over 65 år inden år 2020, som kan få brug for en plads på et plejehjem.

- Vi har nu oplevet deres virkelighed, og de skal til Aalborg for at opleve vores virkelighed. Med de kulturforskelle, der er mellem vores lande, håber jeg, at der kan skabes en ny virkelighed på plejehjemsområdet, som kineserne kan bruge, siger Finn Nielsen.

Områdechef Lars Nøhr fra Aalborg kommunes Ældre- og Handicapforvaltning siger, at Aalborg Care Consortium nu rejser hjem for at bearbejde indtrykkene og resultatet af forhandlingerne, så det kan tilbyde løsninger, som kineserne kan bruge og som samtidig er tro mod grundlaget for den danske plejehjemsidé.

Konsortium med bred ekspertise
Aalborg Care Consortium består af fem parter med kompetencer indenfor drift og udvikling af plejehjemsløsninger og ikke mindst uddannelse af medarbejdere til sektoren. Foruden UCN og Aalborg kommune består konsortiet af SOSU Nord, arkitektfirmaet Nørkær + Poulsen og Copenhagen Living Labs afdelinger i Aalborg og København.

Bygger hele byer ad gangen
Rong Hui Group har afdelinger i hele Kina og omsætter for mange milliarder hvert år til byggeprojekter, hvor der opføres hele byer med boliger, skoler, hoteller – og nu også plejehjem. Konkret har Rong Hui planer om opførelsen af to plejehjem i Chongqing i løbet af de næste par år.

Med de mange ældre bliver der tale om enorme institutioner efter danske forhold. For eksempel bliver Fremtidens Plejehjem i Aalborg på 8000 kvm med plads til 75 beboere. Rong Hui planlægger plejehjem på 200.000 kvm. Chongqing (tjong-tjing) i det sydvestlige Kina har syv mio. indbyggere og i hele kommunen bor 28 mio. mennesker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094