23948sdkhjf

Nyt stort boligbyggeri på vej i Aarhus Ø

KPS Invest køber byggegrund og opfører 159 ejerboliger i den nye bydel på havnen i Aarhus.
Det bliver en ny investor med et velkendt team i ryggen, som skal opføre 159 ejerboliger som næste projekt på Aarhus Ø.

KPS Invest står bag ”Kanalhusene”, der bliver opført i forlængelse af Brabrand Boligforenings ”Havnehusene”. Præcis som på ”Havnehusene” er det et team bestående af Dansk Boligbyg, Luplau & Poulsen, Adept og Niras, der skal stå for byggeriet.

”Kanalhusene” kommer til at bestå af 159 boliger i form af 2, 3, 4 og 5 værelses ejer og/eller lejelejligheder. Rådmand for Teknik og Miljø; Bünyamin Simsek, ser store fordele ved, at de to projekter, som bliver én sammenhængende karré, har samme arkitekt og entreprenørteam:

- Vi får en utrolig interessant bebyggelse, der bygger videre på de samme arkitektoniske virkemidler som i nabobebyggelsen. Det giver en vellykket helhed og et homogent indtryk, såvel i facaden med forskellige teglsten som i de grønne gårdrum. Også under opførelsen af byggeriet bliver der åbenlyse fordele ved at bruge samme team, siger han.

Fantastisk placering
”Kanalhusene” består af ca. 15.500 etagekvadratmeter boliger opdelt i ni mindre, forbundne bygningskroppe i skiftende teglfarver og forbandter, der bringer mindelser om de traditionelle hollandske kanalkvarterer.

Bebyggelsen udstyres med grønne tage, og i stueetagen vil tre portåbninger åbne det intime, grønne gårdrum op for besøgende og andre beboere. I stueetagen er det desuden planen at etablere en café, der skal bidrage til bylivet i området.

- Aarhus oplever en fantastisk vækst og fremdrift, som det bliver en fornøjelse at tage del i. Jeg kan dårligt forestille mig et bedre sted at bygge boliger end ”Kanalhusenes” placering midt i den nye havnebydel og lige ved den gamle lystbådehavn. Det bliver en utrolig spændende proces, og jeg er sikker på, at resultatet bliver til alles tilfredshed, siger manden bag KPS Invest, Karl Peter Sørensen.

Salget af et byggefelt på Aarhus Ø til KPS Invest forventes at blive godkendt af Aarhus Byråd umiddelbart efter sommerferien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093