23948sdkhjf

Danske arkitekter i spil til markant Sydney-projekt

Som eneste ikke-australske tegnestue er Aart Architects blandt deltagerne i en konkurrence om et stort kollegium, der skal markere ankomsten til University of Sydney.
Med sine 300 værelser, otte etager og enestående udsigt over Sydneys skyline bliver det nye kollegium et markant byggeri i Australiens største by. Placeret ved King Street, der er en af ankomstvejene til University of Sydney, kommer kollegiet til at fungere som den sydlige port til byens store campusområde.

- Gennem årene har vi udviklet flere byggerier med et stærkt, socialt statement, og vi ser frem til at bringe vores viden og erfaring i spil i konkurrencen, hvor det gælder om at styrke fællesskabet blandt studerende fra hele 134 lande, fortæller Torben Skovbjerg, partner i Aart Architects.

I konkurrencen samarbejder Aart med det australske arkitektfirma Hames Sharley. Fire rådgiverteams er indbudt til at deltage i konkurrencen, hvor Aart altså er indbudt som den eneste ikke-australske tegnestue. Det endelige vinderprojekt offentliggøres sidst på sommeren.

Torben Skovbjerg fortæller, at tegnestuens arbejde med at nytænke arkitekturens sociale kvaliteter også har vakt interesse i Frankrig. Aktuelt deltager Aart i en stor sommer-udstilling i Pavillon de l'Arsenal i Paris, og den 4. juli er tegnestuen inviteret til Lyon for at rådgive de lokale myndigheder om, hvordan de kan anvende arkitekturen til at forbedre studielivet for byens 120.000 studerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109