23948sdkhjf

Tre teams dyster om byggeri til 666 millioner

Region Hovedstaden nåede tirsdag et stort skridt nærmere det nye neurorehabiliteringshus på Glostrup Hospital.
Syv hold har deltaget i første fase af konkurrencen om et nyt neurorehabiliteringshus på Glostrup Hospital – et 21.158 m² stort byggeri til 666 mio. kr. Tre af disse er nu udvalgt til at gå videre til anden del af konkurrencen.

- Det er dejligt at se de mange forskellige bud på, hvordan vi kan etablere moderne og tidssvarende faciliteter til neurorehabilitering her på Glostrup hospital. Jeg glæder mig til at følge den videre proces, og til at nybyggeriet bliver en realitet, så vi kan byde regionens borgere den allerbedste service – også på dette område, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen.

Det er en enig bedømmelseskomité, der har udvalgt de tre vindere af projektkonkurrencens første fase.

• Haskoning DHV Nederland B.V., Architectenbureau K.van Velsen, B. V., Oluf Jørgensen A/S, Aarhus arkitekterne A/S.

• Henning Larsen Architects A/S , NNE Pharmaplan A/S , Buro Happold Aps , Lohfert & Lohfert A/S, Sintef Teknologi & Samfunn, SLA A/S.

• Aart Architects, Nordic – office of Architecture, Marianne Levinsen Landskab, Harde Larsen rådgivende ingeniører, Buro Happold Aps og Hospitalitet A/S.

Vinder udpeges i december
Bedømmelseskomiteen har lagt vægt på, at alle de vindende projektforslag imødekommer de krav og behov om optimale forhold for patienter med rygmarvsskader og patienter med komplekse hjerneskader. Projekterne er ligeledes blevet udvalgt på baggrund af deres potentiale i forhold til at skabe ideelle patientomgivelser og arbejdsvilkår. Samtidig rummer de vindende projekter en arkitektonisk ramme, der giver mulighed for at skabe en arkitektonisk sammenhæng til det eksisterende byggeri.

Det nye neurorehabiliteringshus skal skabe rammerne for den bedste pleje, behandling og rehabilitering af patienter med rygmarvslidelser eller komplekse hjerneskader fra hele Østdanmark. Det nye byggeri skal rumme 103 en-sengsstuer, ambulatorier og træningsfaciliteter for patientgruppen.

For de tre vinderteams begynder nu anden del af arkitektkonkurrencen. Her forhandler alle teams i forhold til de forbedringspunkter, som bedømmelseskomiteen har peget på, ud fra deres nuværende projektoplæg. Den endelige vinder af projektkonkurrencen vil blive offentliggjort i december 2013. Huset forventes at stå klart i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094