23948sdkhjf

Fremtidens Budolfi Plads og Aalborg Teater?

Arkitektur og Urban Design-studerende har udarbejdet forslag til, hvordan Aalborg Teater og Budolfi Plads kan komme til at se ud i fremtiden. Forslagene vises frem i indkøbscentret Friis i Aalborg.
Hvordan fremtidens Aalborg Teater og Budolfi Plads kommer til at se ud er endnu ikke afgjort. Men beslutningstagerne kan nu hente inspiration i forslag, som en række Arkitektur og Urban Design-studerende har brugt semesteret til at udarbejde. Forslagene kan nu ses på en udstilling, der åbner 11. juni på 1. sal i Friis Aalborg CityCenter.

Det er nyligt afsluttende ingeniørbachelorer indenfor Arkitektur, og Urban Design fra uddannelsen Arkitektur & Design, AAU, som i foråret har tegnet og beregnet på henholdsvis et nyt Aalborg Teater og omdannelse af Budolfi Plads. Projekterne afslutter de studerendes bacheloruddannelser og er dermed sidste projekt, inden de efter tre års studier og samvær enten søger nye udfordringer eller fortsætter på kandidatdelen.

Forslag binder områderne sammen
Projekter for Aalborg Teater og Budolfi Plads er yderst relevant. Aalborg Teater vil gerne udvide sine rammer og få mulighed for at åbne op for andre kunstneriske aktiviteter f.eks. koncerter. Det samme gælder Budolfi Plads, hvor man har indledt arbejdet med udvikling af området og diskutere fremtidsplanerne for området, som i dag blandt andet huser bankforretning og parkering.

Aalborg Teater har et ønske om flere og nyere lokaler, og har derfor indgået aktivt i samarbejde med de studerende i deres udarbejdelse af projektforslag til et Nyt Aalborg Teater.De studerende har været på studieture og på mange besøg i skandinaviske musik- og teaterbygninger. I tæt relation og med store visioner for teateret og dets omgivelser giver de studerende bud på udvidelser i Jernbanegade og nye placeringer i Aalborg. En enkelt gruppe har valgt de nære havnearealer som ny placering og andre Budolfi Plads-området.

Budolfi Plads er også grundlaget for projekterne indenfor Urban Design, som er en specialisering med arkitekt- og ingeniør-færdigheder i bydesign. Her har de studerende givet forskellige bud på, hvad et fremtidig Budolfi Plads-område skal bruges til, og det er ikke nogen nem opgave, når stedets historie og borgernes ønsker skal forenes med kommunes visioner i investor-attraktive forslag. Større multifunktionelle bygninger, som tilbyder alt fra bolig til offentlige funktioner var et benspænd, som de studerende fik i forhold til designet, men de studerende formåede at drage fordel af det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078