23948sdkhjf

Rekord: Næsten 100 millioner mere på toppen hos ingeniør- og arkitektvirksomhed

Resultatet er det bedste til dato for den tværfaglige rådgiver, der for nylig rundede 500 medarbejdere

Fremgangen fortsætter hos Norconsult, som præsenterer endnu et rekordregnskab.

I 2022 løftede den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed omsætning fra 342 mio. kr. til 436 mio. kr., svarende til en stigning på 27 pct.

Resultatet er det bedste til dato for firmaet, der for nylig rundede 500 medarbejdere. Det selskabet i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal for 2022.

Årets resultat før goodwill-afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITA) er på 51 mio. kr. (11,6 pct.), hvilket er markant over brancheniveauet.

Ifølge adm. direktør i Norconsult Danmark Thomas Bolding Rasmussen er fremgangen drevet af både organisk vækst og opkøb.

– Det gode resultat er helt på linje med vores vækstambitioner og kommer af vores høje faglighed og bundsolide rådgivning med fokus på enkelthed, kvalitet og ikke mindst nærhed til kunderne, som vi prioriterer højt, siger Thomas Bolding Rasmussen i pressemeddelelsen.

Opkøb på opkøb

I 2022 overtog Norconsult selskaberne J ord Miljø A/S og Jord Teknik A/S, som har ekspertise i jordbunds- og miljøundersøgelser inden for bygge- og anlægssektoren. Opkøbsstrategien er fortsat i det nye år med købet af LB Consult, der blev det sjette opkøb på seks år.

Dermed rundede Norconsult 500 medarbejdere.

– Vi har en klar strategi om at styrke os gennem opkøb, fordi vi mener, at vi står stærkest ved at have mange strenge at spille på og ved at være på forkant med, hvad markedet efterspørger, siger Thomas Bolding Rasmussen.

Med overtagelserne øgede Norconsult desuden den geografiske tilstedeværelse med nye kontorer i Ballerup, Kolding, Grenå samt endnu et kontor i Aarhus.

I år forventer firmaet at fortsætte væksten som følge af både opkøb og organisk vækst. I det kommende år vil firmaet fortsat have et stærkt fokus på rekruttering, udvikling og faglig sparring.

Norconsult i ind- og udland

Norconsult Danmark beskæftiger cirka 500 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life Science. 

Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i København, Ballerup, Kalundborg, Kolding, Aarhus, Grenå, Viborg og Aalborg. 

Internationalt har konsulentvirksomheden 5.500 ansatte fordelt på omkring 130 kontorer, hovedsageligt i Norden. Virksomheden udfører hvert år en lang række opgaver for private og offentlige kunder inden for byggeri og ejendomme, transport, vedvarende energi, vand og spildevand, industri, miljø, sikkerhed, arkitektur, planlægning og IT. Norconsult er ejet af medarbejderne.

Norconsult

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125