23948sdkhjf

Ingeniørkoncern vokser i ind- og udland

Nye forretningsområder og ekspansion i Norge, Tyskland og UK sikrede Niras en fremgang i omsætningen på 10 procent i 2012. Udfordringer på eksisterende markeder tager dog toppen af indtjeningen.
I 2012 løftede Niras sin omsætning til 1,2 mia. kr. og fik en tilgang på 114 nye ingeniører og andre specialister.

Fremgangen er blandt andet et resultat af investeringer i vækst på markederne for vand og infrastruktur. Herudover bidrager strategiske opkøb inden for kortlægning, miljø og udviklingsbistand også til den positive udvikling.

- Vores fremgang i 2012 er helt i tråd med vores strategi, der går ud på at vokse i Danmark og internationalt inden for vores spidskompetencer. Vi har de senere år investeret massivt i faglig og markedsmæssig udvikling inden for vand, miljø, infrastruktur, energi og udviklingsbistand. Det er disse investeringer, vi ser resultatet af nu, siger administrerende direktør og koncernchef Carsten Toft Boesen.

Den positive udvikling i Niras’ kerneforretning trækkes ned af udfordringer på markederne i Sverige og Polen. Niras har således tabt knap 18 mio. kr. i de to lande. Årets resultat (EBITA) på 34,5 mio. kr. er derfor stort set uændret i forhold til sidste år.

Strategiske investeringer i 2012
Niras har i løbet af 2012 investeret kraftigt i vækst på både nye og eksisterende markeder. I januar 2012 overtog Niras virksomheden Blominfo A/S og styrkede dermed det kraftigt voksende forretningsområde inden for geodata, klimasikring og forebyggelse af skybrudsskader.

Niras etablerede sig i 2012 i Norge ved at købe sig ind i to virksomheder på markederne for miljø- og energirådgivning. Niras styrkede ligeledes forretningen inden for udviklingsbistand ved at købe virksomheder i Sverige og Tyskland.

- Vi har investeret målrettet i at styrke os på markeder, hvor vi i forvejen har en stærk faglig og markedsmæssig position. Vores mål er at blive blandt de tre førende på alle de markeder, vi opererer på. Herudover er vores ambition at være en international spiller inden for en række af vores spidskompetencer som udviklingsbistand, havne, vand og miljø. Vores investeringer i 2012 ligger i direkte forlængelse af disse målsætninger, udtaler Carsten Toft Boesen.

Innovation og nye løsninger
Hvor de seneste opkøb i høj grad har styrket forretningen på nye markeder, er den eksisterende forretning blevet styrket gennem nye løsninger.

- Innovative projekter sammen med vores kunder har dannet grobund for en række nye løsninger inden for blandt andet oprensning af forurenet jord og klimasikring. Løsningerne er udviklet i Danmark, og vi kan nu eksportere dem til en række lande både i og uden for Europa. Det er grøn innovation, der virker, understreger Carsten Toft Boesen.

Forventning om forbedret resultat
På trods af at den globale økonomiske afmatning fortsat præger flere af Niras’ forretningsområder, er der stor efterspørgsel efter mange af Niras’ løsninger. Virksomheden forventer derfor fortsat vækst i både omsætning og resultat.

- Vores arbejde i 2013 drejer sig om to centrale indsatser, forklarer Carsten Toft Boesen og uddyber:

- Vi skal fastholde det gode momentum på vores hjemmemarkeder, som vores mange nye store opgaver giver et godt udgangspunkt for. Dernæst skal vi fortsætte en kontrolleret vækst på nye markeder både i og uden for Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105