23948sdkhjf

Forsøgsprojekt sikrer bebyggelse mod regn og huslejestigninger

Domeas afdeling Gadehavegård i Taastrup danner rammen om et nyt forsøgsprojekt med klimatilpasning.
Mens ekstreme nedbørsmængder i stigende grad presser de eksisterende afløbs- og kloaksystemer, udsættes huse og kældre for oversvømmelsesfare, hvis der ikke tages forebyggende skridt.

Domea har nu sammen med Cowi og Høje-Taastrup kommune fået tildelt 800.000 kr. til et forsøgsprojekt med klimatilpasning i boligafdelingen Gadehavegård i Taastrup. Det skriver domea.dk.

- Der er mange fordele ved at sikre områderne i Gådehavegård imod de øgede vandmængder. Ved at fremtidssikre sørger vi for, at beboerne ikke senere vil opleve huslejestigninger pga. dyre reparationer og udbedringer af klimaforårsagede skader. Vi sørger også for, at forsikringspræmien ikke behøver at stige så meget som den ellers ville, udtaler projektleder fra Domea, Brian Hartmann.

Forsøgsprojektet i Gadehavegård skal bl.a. teste, hvordan man kan bruge forskellige beregningstyper og komplicerede dateværktøjer til at lave praktiske løsningsforslag. Idéen er så, at den mest effektive metode til fremover kan bruges som et fast punkt på dagsordenen, når almene boligafdelinger skal fremtidssikres.

Projektet skal også give beboerne mulighed for at gentænke nogle af udearealerne, så de kan understøtte et godt udeliv i afdelingen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093