23948sdkhjf

3.800 m² akutmodtagelse klar til indvielse

På Sygehus Vendsyssel i Hjørring bliver den nye akutmodtagelse - den første af tre i Region Nordjylland - indviet i dag d. 27. februar. Byggeriet har kostet 92 mio. kr.
Den første af Region Nordjyllands tre nye akutmodtagelser - FAM på Sygehus Vendsyssel i Hjørring - er klar til indvielse i dag d. 27. februar og til at byde de første patienter indenfor den 1. marts 2013.

Akutmodtagelsen modtager og behandler patienter hele døgnet. I afdelingen er der ansat akutlæger, sygeplejersker, social - og sundhedsassistenter og sekretærer, så det sikres, at der er en høj faglig kompetence og øget kvalitet i patientbehandlingen. I Akutmodtagelsen samles den tidligere skadestue og modtagelse, der suppleres med et sengeafsnit med 32 senge.

Sygehusdirektør Ingeborg Thusgaard glæder sig over, at sygehuset nu kan tage den nye FAM i brug:

- Med den ny akutmodtagelse får vi på Sygehus Vendsyssel de ideelle fysiske rammer til at tage imod akutte patienter. Den største ændring er et nyt sengeafsnit i akutmodtagelsen. Her kan patienter med et uklart sygdomsbillede eller behov for kortvarig observation indlægges. Dermed kan patienterne hurtigere diagnosticeres og behandles – og dermed også være hurtigere hjemme i trygge omgivelser igen.

Fakta om byggeriet
Det har kostet 92 mio. kr. at bygge den Akutmodtagelsen, der er på 3.800 m² fordelt på:
- 600 m² kælder med teknikrum
- 1400 m² stueetage med ambulancehal, triage, traume/skaderum, vagtlæge og modtagerum, kontorer, vagtværelser samt venteareal.
- 1.800 m² 1. sal med 32 sengestuer, vagtfunktioner, pårørende faciliteter, birum samt personale- og konferencerum samt forbindelses gang.

Byggeriet startede i august 2011 og tages i brug den 1. marts 2013.

Arkitema KS har været totalrådgiver på projektet, med følgende underrådgivere: Bjerg Arkitektur A/S, Korsbæk og Partnere KS & Harde Larsen A/S.

To andre akutmodtagelser på vej
Region Nordjylland er også godt i gang med at bygge yderligere to akutmodtagelser på henholdsvis Aalborg Universitetshospital og Sygehus Thy-Mors i Thisted.

De tre akutmodtagelser kommer blandt andet til at huse skadestue, modtagelse, traumerum, udredning og diagnostik, lægevagt, observationspladser og døgnbemandede sengeafsnit i samme bygning.

Akutmodtagelserne indvies på Aalborg Universitetshospital 3. april og på Sygehus Thy-Mors 15. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094