23948sdkhjf

Byggeriet bruger flere penge på nye produkter

I et vigende marked er materialeproducenterne begyndt at bruge mere og mere tid på at udvikle produkter og processer. Det er en rigtig god idé, lyder det fra Danske Byggematerialer.
Forsknings- og Innovationsstyrelsen redegjorde tilbage i 2010 for, at der er penge at hente ved en målrettet indsats for innovation i virksomhederne, og noget tyder på, at byggebranchen har forstået budskabet.

En undersøgelse blandt medlemmerne i Danske Byggematerialer viser, at 69 procent bruger penge på at udvikle produkter og processer. Det er en stigning på 6 procent i forhold til sidste år.

- Det er en særdeles fin udvikling. En indsats i forhold til at udvikle bedre produkter, processer og produktivitet vil vise sig direkte på bundlinjen, og det er virksomhederne heldigvis godt klar over, siger branchedirektør Per Thomas Dahl.

Innovation – også i opgangstider
Per Thomas Dahl finder det naturligt, at der i et vigende marked kommer fokus på innovationsprocesser, men han understreger samtidig, at det er et vilkår, som bør være højt prioriteret i både opgangstider og i krisetider.

- Ser vi på innovation er det normalt sådan, at når man bruger energi på at udvikle et nyt produkt eller på at forbedre en proces, så smitter det af andre steder, som så også forbedres. Så det kan hurtigt gå hen og blive en selvforstærkende effekt, der i sidste ende også bør gøre virksomheden skarpere på konkurrencesiden, siger Per Thomas Dahl.

Står væksten mål med udgifterne?
Desværre viser undersøgelsen også, at en del virksomhederne faktisk er bekymret for omkostningerne ved udvikling. Nok giver det vækst, men står væksten mål med udgifterne? Hver fjerde virksomhed er i tvivl, og det bør bekymre, mener Per Thomas Dahl:

- Det rejser naturligvis spørgsmålet, om rammevilkårene for innovation er gode nok. Her er vi overbevist om, at et straksfradrag af de omkostninger, der knytter sig direkte til innovationsarbejdet, vil kunne gøre en stor forskel. Her siger 28 procent af virksomhederne da også, at et sådant fradrag vil bidrage til at øge indsatsen i forhold til at skabe udvikling af produkter og processer – til gavn for hele samfundet.

Building Supply satte tidligere i år fokus på uddelingen af midler fra Højteknologifonden. Her var konklusionen, at byggebranchen i stigende grad får del i millionerne. Læs artiklen Byggebranchen scorer millionstøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077