23948sdkhjf

Øens Murerfirma belønnes for at tage ansvar

Entreprenør- og murervirksomheden fra Amager er med i opløbet til CSR People Prize 2012. Særligt en vedholdende indsats over for udsatte unge, har banet vej for nomineringen.
Øens Murerfirma A/S på Amager er blandt de nominerede til CSR People Prize 2012. Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), der står bag prisen, som i år uddeles for 13. gang. I år har 105 virksomheder kandideret til prisen, og det er blandt de fleste nogensinde.

Dommerkomiteen bag prisen fremhæver virksomhedens store arbejde med at indsluse udsatte unge i den 158 mand store virksomhed. Det sker blandt andet gennem partnerskabsaftaler med flere kommuner, og siden 2010 har flere end 50 unge har været i praktikforløb, hvor 20 procent efterfølgende er blevet fastansat.

Vil gerne give de unge en chance
For Jan Elving og Thomas Damm, indehavere af Øens Murerfirma, har det altid været en naturlig del af virksomhedskulturen at tage et socialt ansvar.

- Meget af det er nok kommet med opdragelsen. At man skal hjælpe andre. Jeg har selv stået der som forvirret teenager uden andet end en 10. klasses eksamen, og haft svært ved at få en læreplads, så jeg vil gerne give de unge en chance, siger Jan Elving.

Øens Murerfirma har i flere år samarbejdet med projektet ”Spydspidsen”, der hjælper unge med en problemfyldt baggrund og med projektet ”UngeFocus”, hvor målgruppen er unge på 18-29 år. De har et ønske om at blive håndværkere, men har flere afbrudte forløb bag sig, og har blandt andet brug for en håndholdt indsats.

- Nogle skal jo hjælpe dem. Og vi tænker selvfølgelig også på, at de drenge, som vi uddanner og hjælper videre, bliver gode ambassadører for vores virksomhed. Samtidig får de så det netværk, som var så vigtigt, da jeg selv fik min læreplads gennem min fars netværk, siger Jan Elving.

Virksomheden rummer desuden forskellige muligheder for, at medarbejderne kan nedtrappe deres arbejde, hvis de fx rammes af stress eller en personlig krise. Derudover har virksomheden omskolet medarbejdere eller tilbudt dem individuelle aftaler, for at de kan bevare deres tilknytning til virksomheden. Øens Murerfirma har i øjeblikket fire ansatte med en senioraftale, to er ansat i fleksjob, der er 17 lærlinge og fem i virksomhedspraktik.

Bill Clinton hovedtaler ved prisuddelingen
Tidligere gik CSR People Prize under navnet Netværksprisen, men sidste år skiftede prisen navn, og blev ved samme lejlighed en del af det dengang nystartede CSR Awards. Det er CSR Fonden, der står bag CSR Awards, som løber af stablen den 13. og 14. november i Sønderborg.

CSR Awards får desuden prominent besøg, da den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton er årets hovedtaler ved awardshowet.

CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til virksomheder med færre end 100 ansatte, dels til virksomheder med mere end 100 ansatte. Øens Murerfirma A/S er nomineret i kategorien +100 ansatte sammen med ATP og Dansk Supermarked. Sidste år gik CSR People Prize til Altan.dk og Pressalit. Prisuddelingen foregår på Alsion i Sønderborg d. 14. november.

Læs mere på www.vfsa.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094