23948sdkhjf

Skærer halvanden etage og får 'go' for nyt boligområde i Ry

Boliger i Ry er beskåret i højde og omfang, så man nu ikke når over trætoppene

Selskabet Ry Byudvikling har gennem længere tid arbejdet på et projekt med 88 lejligheder i Ry mellem Skanderborg og Silkeborg. Nu har Økonomi- og Erhvervsudvalget i Skanderborg Kommune så givet grønt lys til at fortsætte planlægningen af boligområdet.

Planerne indebærer - efter det politisk ja - en tilpasning af bygningernes højde, så de nu ikke når mere end 3½ - 4 etager i vejret. Dermed bliver de ifølge udvikleren lavere end højden på de eksisterende træer i området.

Også antallet af boliger er reduceret. I det oprindelige projekt var der 103 boliger i op til 5 ½ etage, men det har politikerne i økonomi- og erhvervsudvalget altså sagt nej til.

Arkitektonisk kvalitet

Udviklerens plan kredser om et byggeri præget af ”arkitektonisk værdi og bæredygtighed”, ligesom der skal være grønne oaser i boligområdet og gode parkeringsmuligheder. Boligerne skal være i varierende størrelse, så de henvender sig til forskellige målgrupper.

Fra politikerne i Økonomi- og Erhvervsudvalget understreger man også i beslutningen, at der i den videre planlægning skal være fokus på arkitektonisk kvalitet – både i selve byggeriet og i det byrum, der skabes mellem bygningerne.

Næste skridt er udarbejdelse af en decideret lokalplan for området. Processen sættes ifølge kommunen i gang snarest.

– Vi tager nu hul på en grundig proces, hvor vi ser på alle de konkrete forhold ved byggeriet herunder det visuelle udtryk, de grønne byrum, og hvordan vi mindsker skygge- og indbliksgener. Arbejdet med lokalplanen kommer til at ske i samarbejde med Ry Byudvikling og indtænke de input, der kommer fra borgerne, siger Esben Obeling, leder af Plan og Byudvikling.

Lange udsigter

Uanset den kommende proces ligger selve byggeriet af det nye boligområde et stykke ude i fremtiden. Boligerne bliver tidligst taget i brug i 2026.

Det er der en god grund til, forklarer Skanderborgs borgmester Frands Fischer (S).

– Ry er et meget populært sted at bo, og det giver pres på vores daginstitutioner og på Mølleskolen, siger Frands Fischer:

– Vi har fokus på at skabe en balanceret vækst i kommunen, og derfor har vi bevidst peget på en ibrugtagning i 2026 og opdelt projektet i flere etaper. Til den tid er den nye daginstitution og skole i Ry færdigbygget, og så kan vi tage godt imod de mange familier, der forventes at flytte ind i det nye boligområde på Brunhøjvej.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109