23948sdkhjf

Omdannelse af midtby går ind i ny fase – samme entreprenør tager stikket hjem

Entreprenøren når lige at færdiggøre 1. etape, før de rykker direkte videre og fortsætter arbejdet på næste strækning i Hjørring

Dele af Hjørring midtby har undergået en stor forvandling det seneste år, og arbejdet fortsætter.

Vennelyst Ingeniør- og Entreprenørforretning A/S løb med opgaven om at klimasikre og forskønne 2. etape af Hjørring Midtby. Entreprenørfirmaet fra netop Hjørring når lige at færdiggøre 1. etape, før de rykker direkte videre og fortsætter arbejdet på næste strækning.

Formålet er at klimasikre midtbyen, så byrummet bedre kan håndtere de massive regnskyl, der forventes i fremtiden. Samtidig åbner det mulighed for at forstærke udviklingen af en oplevelsesrig og attraktiv bymidte.

– Det er fantastisk at vi kan klimatilpasse og samtidig bruge det til noget positivt som kan skabe stemning og atmosfære i vores gader. Vi glæder os over den forskønnelse vi kan se i etape 1, og glæder os til at skulle i gang med forskønnelsen på etape 2, siger formand for bygherreudvalget Per Møller (C) i en pressemeddelelse fra Hjørring Kommune.

Klimaprojektet forventes samlet at koste cirka 36 mio. kr., hvoraf Hjørring Vandselskab finansierer cirka 20 mio. kr.

Selve anlægsarbejdet går efter planen i gang i uge 11, og etape 2 forventes færdiggjort inden årets udgang.

Arbejdet bliver udført i mindre bidder ad gangen for, påpeger kommunen, at minimere generne for de nærmeste naboer.

For de stedkendte bemærkes det, at anlægsarbejdet begynder på den sydlige strækning fra toppen af Jernbanegade over Mammutpladsen til og med Asylgade. Det vil ifølge kommunen skabe en forbindelse mellem Teateret, Banegårdspladsen, den kommende Musiske skole og midtbyen i Hjørring.

Arealet ved den gamle politistation er under bearbejdning og forventes omdannet i 2024, hvor der etableres et anlæg til skatere og løbehjul riders, ligesom der friholdes arealer til parkering.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094