23948sdkhjf

Sidste byggefelt solgt – 136.000 kvm bydel bliver færdig længe før planlagt

Et af Odenses største byudviklingsprojekter nogensinde har nået en ny milepæl – det sidste ledige byggefelt i Odenses nye bydel Gartnerbyen er nu solgt. 

Det oplyser entreprenørvirksomheden Skjøde, der står bag bydelen, i en pressemeddelelse.

Udviklingen betyder, at bydelen på den tidligere Gasa-grund efter planen vil være fuldt færdigbygget i 3. kvartal 2024. Det er næsten et år før oprindeligt planlagt.

- Med Gartnerbyen skriver vi et væsentligt kapitel i fortællingen om det nye Odense, og derfor er vi også glade og ydmyge over, at vi fra begyndelsen har oplevet så stor interesse for både at bygge og bo i bydelen, siger Allan Nielsen, adm. direktør i Skjøde, i pressemeddelelsen.

Kort om Gartnerbyen i Odense

Gartnerbyen er en ny bydel i den vestlige del af det centrale Odense. Projektet er udviklet af entreprenørfirmaet Skjøde og ligger i et med PFA Ejendomme ligeligt ejet arealudviklingsselskab.

Byggeriet blev indledt i 2018 og forventes færdigopført i 3. kvartal 2024. Området rummer i alt 22 byggefelter og cirka 136.000 kvm byggeri.

Der bygges cirka 1.900 boliger fordelt på almene og private lejeboliger, ejerboliger, ungdomsboliger og seniorboliger. Fuldt udbygget vil Gartnerbyen kunne huse over 3.000 beboere.

Foruden boliger vil området komme til at rumme blandt andet butikstorv og grønne områder.

I 2017 købte Skjødes hovedaktionær sammen med PFA Ejendomme den tidligere Gasa-grund lige vest for Odenses bymidte. Og i februar 2018 tog man første spadestik til den nye bydel. Fuldt udbygget vil Gartnerbyen rumme cirka 3.000 beboere og brede sig over cirka 136.000 kvm.

Blandt investorerne finder man ud over PFA blandt andet flere almene boligselskaber, Industriens Pension, private investeringsselskaber og byggefirmaet Danhaus. Af aktuelle byggeprojekter kan nævnes omdannelsen af en af Gasas gamle administrationsbygninger til kollegieboliger samt opførelsen af tre punkthuse kaldet Trekløveren med 89 boliger ved indkørslen til området.

Snart i gang på de sidste felter

Gartnerbyen er på nuværende tidspunkt cirka to tredjedele udbygget, og udbygningen af de sidste byggefelter går i gang løbende primo 2023. Ud over boliger etableres der blandt andet grønne områder og detailhandel.

Når de sidste nybyggerier er opført på de resterende grunde, vil Gartnerbyen bestå af både ejer- og lejeboliger i blandede boformer - herunder kollegieboliger, familievenlige byhuse og seniorboliger.

- Gartnerbyen, den gamle industribydel, er på alle måder et signaturprojekt for Odense, siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Med byfortætning, blandede boligformer for alle og letbanen lige om hjørnet har Gartnerbyen stor betydning for Bolbros selvfølelse, men også for resten af byen som et billede på, hvordan Odense vokser og fornyer sig i disse år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093