23948sdkhjf

Fra travl gade til rolig by - berømt strøg i Odense vinder Projektudviklingsprisen

Danmarks nok mest berømte forvandling af en stærkt trafikeret gade, Thomas G. Thriges Gade i Odense, vinder Projektudviklingsprisen ved Building Awards 2022

Fra Gade til By, den ambitiøse omdannelse af Thomas B. Thriges Gade i Odense, er aftenens vinder af Projektudviklingsprisen ved Building Awards 2022.

Projektet er orkestreret og projekteret af Realdania og Odense Kommune samt af arkitekt- og rådgiverfirmaerne Entasis og Sweco.

Thomas B. Thriges gade er en tidligere fire-sporet vej, der i et stort anlagt og mangeårige projekt er blevet omdannet til en ny bæredygtig bydel. Nu indeholder den både boliger, erhverv, kulturinstitutioner og et parkeringsanlæg med plads til 1.000 biler.

Om vinderen siger juryen blandt andet, at selv for infrastrukturprojekter i danske bymidter er det sjældent, at det tager 10 år fra første spadestik til afslutning og aflevering.

"Men projektet har været værd at vente på. Med en sjælden kombination af fremsynethed i forhold til borgertrivsel og respekt for det gamle Odense, har gaden givet nyt liv til byen. Og projektet har samtidigt fjernet den ’Berlinmur’, der gennemskar købstaden, og som myldrende af biler i alle døgnets timer var med til at fjerne noget af attraktionen ved H.C. Andersens by", skriver juryen blandt andet i begrundelsen.

Læs mere om Building Awards 2022 og dette års finalister på www.licitationen.dk/ba22

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078