23948sdkhjf

Stor efterspørgsel får rådgiver til at opruste på brandrådgivning

Rådgivervirksomheden Norconsult sender flere af deres egne folk på kursus i brandrådgivning for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Det skriver Norconsult i en pressemeddelelse.

- De seneste år har vi markant løftet vores investeringer i brandfaget – både i forhold til nyansættelser og løft af kompetencer. Det har også betydet, at vi det seneste år markant har øget antallet af brandspecialister i organisationen og generelt oplevet en betydelig forretningsmæssig vækst på området,” siger Thomas Bolding Rasmussen, der er adm. direktør i Norconsult Danmark.

Giver stærkt fagligt miljø

Rådgiverne sendes på masteruddannelsen i brandsikkerhed på DTU i Lyngby, der gør kursister i stand til at varetage højt specialiserede funktioner inden for brandteknisk projektering, rådgivning, byggesagsbehandling og brandinspektion.

Investeringen i medarbejdernes kompetencer sker også for at fastholde og tiltrække medarbejdere, oplyser Thomas Bolding Rasmussen.

- Vi har haft held med at opbygge et stærkt fagligt miljø, hvor brandspecialister internt i organisationen kan sparre med andre eksperter på området, og det sikrer en positiv sneboldeffekt i forhold til at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Ambitionen er, at vi skal have et af de stærkeste miljøer inden for brandsikkerhed- og rådgivning i Danmark, og som en del af den plan, som også udgør en naturlig del af vores virksomhedsfilosofi, kommer vi til at øge investeringerne i opkvalificering og kompetenceløft af medarbejdere, siger Thomas Bolding Rasmussen.

Afdeling skal udbygges

Virksomhedens brandafdeling på under et år vokset fra to til tolv brandrådgivere, og ambitionen er, at afdelingen skal udbygges, skriver Norconsult i pressemeddelelsen.

Den store stigning i efterspørgslen på brandrådgivning skyldes, ifølge Norconsult, især en nyere bekendtgørelse, der trådte i kraft ved udgangen af 2019, og som betyder, at bygherrer skal benytte en certificeret brandrådgiver til at dokumentere og kontrollere at krav til brandforhold i bygninger overholdes, og at den valgte løsning lever op til gældende regler.

Norconsult tilbyder brandteknisk rådgivning inden for alle faser af byggeriet, fra byggeprogram og projektering til udførelse og drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078