23948sdkhjf

Deltagerrekord på branchemesse

Alt blev vendt på hovedet på branchemessen Udsyn og Indsigt - selv de udsmykkende træer stod på hovedet med rødderne stikkende lige op i vejret.
Væk var krisestemningen, da der blev afholdt Udsyn og indsigt 2012, som samlede godt 800 engagerede deltagere.

Dette års messe satte deltagerrekord med over 500 kunder, repræsentanter fra 60 førende leverandører og nærved 200 BD sælgere. Alle havde valgt at tage turen til Odense for at diskutere branchens fremtid. Det oplyser Brødrene Dahl på firmaets hjemmeside.

Dagen bød på oplæg fra blandt andet fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, Ulrik Wilbek og de nominerede til Niels Dahl prisen. Niels Dahl prisen har fokus på nyheder fra leverandørerne og har til formål at anerkende leverandørerne, der formår at skabe merværdi for kunderne og branchen.

Lys fremtid for branchen
Fremtiden tegner lys for VVS-branchen, lød budskabet fra dagens hovedtaler, Jesper Bo Jensen, som i en lang årrække har forsket i danskernes demografiske, økonomiske og boligmæssige udvikling. Han kom med en spådom om fremtiden:

- Vi hører hele tiden om, at der kommer flere ældre, og færre til at tage fra. I virkeligheden står vi som land stærkere end nogensinde før med en meget lav ledighed, et kæmpe overskud på betalingsbalancen og en rekordlav rente. Set med VVS-briller kan de kommende årtiers demografiske udvikling faktisk vise sig at blive aldeles lukrativ. Frem til 2022 skal der bygges omkring 90.000 nye boliger, fordi netop de unge og de ældre – de to hastigt voksende grupper - ofte bor alene.

Afslutningsvis fremhævede Jesper Bo Jensen hele klimaområdet som et stærkt vækstområde for VVS-branchen. Kombinationen af høje afgifter, politisk vilje og lovgivning på energiområdet skaber et kæmpe marked, der skal gribes her og nu. Denne gang vil vinderne være installatørerne med stærke klimakompetencer.

Uddeling af Niels Dahl prisen gik til Danfoss
Uddelingen af Niels Dahl prisen, som er en nystiftet pris, gik i år til Danfoss og deres banebrydende produkt, Danfoss Living. Danfoss Living vandt på at være den løsning der skaber mest værdi på tværs af de tre led: kunde, grossist og leverandør. Det var dog tæt løb mellem de tre finalister, Duravit, Grundfos og Danfoss.

Til at slutte dagen af fik Lars Fournais ordet:

- Det er i kundekontakten vi kan få klimaområdet til at flytte sig for alvor. Derfor vil vi nu hjælpe installatørerne med at styrke deres profil på dette felt. Ud over det uddannelsesprogram vi tilbyder i klimaløsninger, stiller vi markedsføringsmateriale, hjælp til kundearrangementer og konkurrencekraft til rådighed for de installatører, der aktivt ønsker at skabe en klimaforretning med Brødrene Dahl som partner. Vi har allerede uddannet 500 klimainstallatører, og vi forventer at øge dette antal markant de kommende år. VVS’erne har alle forudsætninger for at sætte sig på dette marked. Og de skal rykke nu, ellers løber andre faggrupper med bolden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156