23948sdkhjf

2.500 nye boliger inden 2030: Kommune sælger boldboldbane til boligforening

Sønderborg Kommune sælger den gamle kaserneboldbane for at give plads til nye familieboliger tæt på centrum. Salget er en del af kommunens langsigtede byudviklingsstrategi

Sønderborg Kommune har besluttet at sælge Kasernens boldbane for at give plads til nye familieboliger. 

Det sker med ambitionerne om at imødekomme efterspørgslen på boligmarkedet tæt på byens centrum, især blandt børnefamilier. Køberen er Sønderborg Andelsboligforening, som ønsker at bygge familieboliger på boldbanen ved Kasernen i Sønderborg.

- Jeg er rigtig tilfreds med, at vi får løst opgaven med erstatningsarealer ved opførelse af almene familieboliger ved Kasernen, hvor vi tidligere også har fundet arealer på Sundquistgade og i Vollerup, siger borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S), i en pressemeddelelse.

Det planlagte boligprojekt skal opføres i et område, der allerede er kendt for sine gode skoler, fritidsaktiviteter og grønne omgivelser.

Plangrundlaget indebærer, at der ikke blot bliver tale om bygninger, men også etablering af legepladser og parkanlæg for at sikre et rigt fritidsliv for beboerne.

Beslutningen om salget er en del af Sønderborg Kommunes større strategi for byudvikling og økonomisk vækst. Ved at tilbyde nye og attraktive boligmuligheder håber kommunen at kunne tiltrække nye borgere, især fra nærliggende storbyer.

- Dermed kan vi også bevæge os tættere på at få opfyldt målsætningen om, at der skal bygges 2.500 nye boliger i Sønderborg Kommune inden 2030 og dermed også målsætningen om en markant stigning i indbyggertallet, siger Erik Lauritzen.

Teknik-, By- og Boligudvalget har den 11. juni 2024 godkendt igangsættelse af lokalplan for området. Det endelige antal boliger fastlægges i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen, hvor også byggehøjde/antal etager og etablering af adgangsvej indgår.

Det kommunale grundkapitalindskud udgør 10 pct. af byggeriets anskaffelsessum, og det forventes at blive på 16,5 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063